Slechte dag teams NL-speelsters in Frankrijk

VoV, 28-02-2021. 11:18 uur. In Frankrijk was het niet zo’n goede dag voor de damesteams met Nederlandse speelsters in de selectie. Alleen koploper Mulhouse wist te winnen. Paris, Chamalières en Saint Raphael verloren. Bij de mannen was er opnieuw een nederlaag voor Ajaccio, terwijl Fabian Plak in de Kampioenspoule B van de Ligue B een 3-1 zege behaalde op Lozere.

Mulhouse, met Tessa Polder 2 sets in de basis, vertrok met een 0-3 zege bij Marque-en-Baroeul. Polder scoorde 2 keer. Alleen in de tweede set kon de thuisploeg het spannend houden (23-25), de andere gingen met 15-25 en 21-25 naar de koploper. Opvallend waren de nul blokpunten in de hele wedstrijd.

Terville Florange trakteerde Saint Raphael van Lynn Blenckers op een 3-0 (19-18, 22) nederlaag. De thuisploeg was op alle scorende onderdelen een paar punten beter. Blenckers scoorde 7 punten. Chamalières verloor bij Istres met 3-0 via 25-21, 25-23 en 25-19. Spelverdeelster Nynke Oud nam 1 puntje bij de gasten voor haar rekening.

En Paris St. Cloud van Paula Boonstra kon in de derde set na een 18-21 voorsprong net geen verlenging van de wedstrijd afdwingen. De 29-27 betekende 3-0 voor Le Cannet, nadat de eerste twee sets met 25-20 en 25-14 waren gewonnen. Boonstra scoorde 16 keer, zij staat in Frankrijk op de derde plaats van de topscorerslijst van de Ligue A Feminine.

Mulhouse staat als koploper op 20-54, Le Cannet is derde (19-36), Terville Florange bezet de 6de plaats (20-32) en Paris is de nummer tien in de stand met 19-24. Chamalières staat twaalfde (19-22) en Saint Raphael staat een plaatsje lager, derde van onderen, met 18-20.

Bij de mannen was er een 0-3 nederlaag van Ajaccio tegen Paris Volley. Robin Overbeeke sloeg tegen zijn voormalig ploeg in 2 sets 10 keer raak. Ramon Martinez Gion maakte 7 punten. De 26-28 in de tweede set was nipt, daarvoor en daarna waren de 21-25 en 19-25 duidelijk voor de ploeg uit de lichtstad.

In de Ligue B begon Nancy van Fabian Plak als koploper met 5 punten in Kampioenspoule B. Zij wonnen met 3-1 van Lozere, via de setstanden 23-25, 25-20, 25-23 en 25-22.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Chamalières.