Slechte dag voor Twentse teams in 1AH

VoV, 05-11-2017. 8:48 uur.  Qua resultaten was het gisteren een slechte dag voor de twee Twentse teams in de eerste Divisie A bij de mannen. Nu hadden ze ook met de koploper en de nummer drie in de stand geen makkelijke tegenstanders, maar aan het eind van de dag bleven zowel Springendal Set-Up ’65 als Ecare Apollo 8 met helemaal lege handen achter, dus zonder setwinst.

Springendal Set-Up ’65 had koploper Sportsbar Donitas op bezoek. En terwijl de Eredivisiedames zich in de aangrenzende hal naar een 3-2 zege vochten waren de mannen bezig hun partij te verliezen. Op de 20-25 en 22-25 volgde een nipte  23-35 nederlaag, vervolgens pakte Donitas ook het bonuspunt met 20-25.

SV Dynamo II sloeg Ecare Apollo 8 ook naar een 4-0 nederlaag in Omnisport. De gasten kregen  20, 15, 18 en 19 punten mee.  Ook Avior boekte een 4-0 zege. Zij waren drie sets een maatje te groot voor Scylla (25-10, 25-18 en 25-16), maar gingen in de tweede set met 26-24 maar net als eerste over de eindstreep.

De andere drie wedstrijden werden via een vijfde set beslist. Bij Zwolle II en E.V.V. in het voordeel van de thuisploeg, bij Alterno in het voordeel van de bezoekers uit Amersfoort.

In Apeldoorn bij Alterno vs Keistad bleef de verliezende partij steeds onder de twintig punten in de setstand. Dat is redelijk logisch voor de tiebreak (13-15), maar was ook in de andere vier sets van toepassing. Op de 18-25 volgde 25-16 en op de 14-25 volgde daarna 25-19. Na de 2-2 stand kon Keistad de winst binnen halen.

VC Zwolle II kwam met 1-2 achter tegen Nijhuis Technology Sudosa – Desto via de setstanden 20-25, 25-15 en 16-25. Na die derde set leken de gasten uit Assen de beste papieren voor de winst te hebben, daar stak de thuisploeg echter met 25-17 een stokje voor om vervolgens de tiebreak met 16-14 te winnen.

E.V.V. en Axell Claims Sovoco waren in de eerste en vierde set erg aan elkaar gewaagd. Die eindigden in 26-24 en 27-29. Daartussen waren de verschillen wat ruimer maar in totaliteit ook gering met 21-25 en 25-22.  E.V.V. trok met 15-10 daarna de bonus naar zich toe.

De stand is nu Donitas 6-24, Dynamo II 6-22, Keistad 6-21, E.V.V. 6-18, Sudosa – Desto 6-17, Set-Up 6-16, Avior 6-13, Zwolle II 6-12, Alterno 5-11, Sovoco 6-11, Scylla 6-8 en Apollo 5-2.