Sliedrecht H2: Duel met twee gezichten

1617SliedrechtSportH2

VoV, 27-01-2017. 8:18 uur. Na de deceptie van vorige week in Veenendaal, stond nu thuis Krimpen op de planning. Om 15.00 uur was het fluitsignaal al te horen in de vertrouwde Stoep. De wedstrijdvoorbereiding begon wederom ook in een vertrouwde omgeving, waarbij kookkunstenares Rietje van Leeuwen haar koningsmaal aan de talenten kon uitserveren. En we hadden er een nieuw talent bij. Jelmer maakte dit seizoen zijn debuut als spelverdeler bij het tweede, omdat de Kuif opgeroepen werd bij H1 wegens blessure.

Sliedrecht begon haar wedstrijd sterk. Door een foutserve van de beginnende partij werd de wedstrijd met een voorsprong begonnen en na een reeks goede momenten stonden we 4-0 op Krimpen voor. De wedstrijd vervolgde en Krimpen opende ook haar wedstrijd. Het telbord gaf een score van 5-4 aan en reden genoeg voor Sliedrecht dus om eens een gat te slaan. Door een serveserie van Springveer Grinwis werd er uiteindelijk naar een 10-4 voorsprong gekeken.

Het gevoel was er. De energie vloeide door ons lichaam. Krimpen had een time-out nodig om orde op zaken te krijgen en die pakte goed uit. Beetje bij beetje werd er teruggekrabbeld. Na een goede serveserie wederom van de kant van Krimpen stond er een stand van 10-8 op het scorebord. Waarna we vervolgens de extra druk bij Krimpen neerlegden en vanaf een stand van 17-10 de eerste set controleerden. De set werd binnengehaald met 25-19.

De tweede set voelde hetzelfde als de eerste set aan. We hadden het gevoel van de overhand. We voelden ons sterk en voelden ons vrij in het spelen. Er werd met veel bravoure gespeeld. En de minister van financiën wist zijn aanvallers prima op te zoeken. Er werd direct met druk gespeeld. Een voorsprong van 6-1 werd bereikt en zette zich met hier en daar een paar puntjes naar een stand van 14-7. Vergelijkbaar in de eerste set werd er met genoeg marge richting de punten boven de twintig  toegewerkt en ook deze tweede set werd binnengesleept met 25-19.

De nummer vier tegen de nummer twee, vier punten achterstand. Toch lekker om te weten dat je alvast twee van die punten binnen hebt! De derde set werd met meer weerstand verder gespeeld. Het liep aardig gelijk op. Hier en daar wat puntjes mee, hier en daar wat puntjes tegen. Al met al zag het er goed uit om van Krimpen te gaan winnen. Maar dan. Van een 15-12 voorsprong werd de set uitgekeken naar 15-25 setverlies. Jawel u leest het goed.

Dertien (!) punten op rij werden er door Krimpen gemaakt door een venijnige serve van Marten Smid, de nummer 11 van Krimpen. Op 15-24 werd er voor beide teams nog even geel uitgedeeld na een akkefietje tussen Stan Baco en de nummer 3 van Krimpen. V/d Leeden die een antennebal via de andere kant van het net nog even probeerde terug te schoppen: ‘de Doodschop.’ Gelukkig hadden we Steven Seagal als tweede scheidsrechter staan die beide partijen tot kalmte kon bedaren.

De wedstrijd kantelde volledig. Krimpen had ons onder druk weten te zetten en deze lijn wilden ze maar al te graag doorzetten. Met veel weerstand werd de vierde set begonnen. De set ging gelijk op. De wedstrijd werd verder keurig geleid door de eerste scheids, was het niet zo dat de beste man soms wat tips nodig had bij een technische beoordeling. Is het dan niet fijn dat we Kroon in ons team hebben die af en toe zijn armen uit de mouwen steekt en de scheids een handje wil helpen. Hij was er in de derde set al voor gewaarschuwd en hield daarom voor de rest van de wedstrijd ook zijn mond, maar werd op 13-16 ten onrechte bestraft met een rode kaart. Zijn gezicht zou hem wel niet aan hebben gestaan… De set verliep vervolgens niet veel beter. Krimpen kon zich er nog een punt bijrekenen en konden zich opmaken naar een kans om te winnen. Met 20-25 werd er een beslissende vijfde set gespeeld.

Maar veel viel er niet meer te halen. Krimpen had de overhand en speelde de wedstrijd goed uit door met druk te blijven serveren en balletjes gruwelijk af te blokkeren. Jammer want de wedstrijd had zoveel potentie! Wat er dan toch in die beslissende derde set gebeurde is niet bekend, maar wel erg zonde. 11-15 winst voor Krimpen en drie punten rijker.

Vergeten en opnieuw uitkijken naar een volgende wedstrijd. Apeldoorn uit om 17.00 uur staat er op de planning. Wederom een belangrijke wedstrijd waarin belangrijke punten gehaald kunnen worden. Want de verschillen zijn niet al te groot in de top-5. Noteren dus in de agenda. Er bij zijn is meemaken!

gh @ VoV, verslag door Jeffrey Grinwis, Sliedrecht Sport Heren 2.