Sliedrecht H2 morst puntje, meer problemen voor Compaen

VoV, 19-02-2023. 8:03 uur. Koploper Volley Tilburg had een speelvrije zaterdag, voor de nummer twee Sliedrecht Sport Heren2 de mogelijkheid om tegen Peelpush een deel van de achterstand van 7 punten goed te maken. Maar Peelpush in Meijel is niet een makkelijk te omzeilen klip.

Dat bleek maar weer. Want ondanks dat de gasten deze klip al voor twee derde voorbij waren, lukte het hen pas om er definitief langs te gaan in de vijfde set. Sliedrecht Heren2 kwam met 23-25 en 17-25 op een 0-2 voorsprong. Peelpush vocht zich met de setzeges 25-21 en 25-22 naar de gelijke stand. In de beslissende vijfde set had Sliedrecht het meeste over en won met 11-15 en dus met 2-3.

Compaen vs. Donki Sjot was voor de thuisploeg een mogelijkheid om uit de gevarenzone te komen. Zij stonden op de p/d plaats, twee punten achter Spaarnestad, dat gisteren niet in actie kwam. Maar die missie mislukte. En we kunnen dus concluderen dat Compaen koersvast is, de koers op seizoenverlenging via p/d wedstrijden werd vastgehouden via een 1-3 nederlaag. Na de 17-25 en 25-19 was er een evenwicht in de stand, echter liet Donki Sjot de weegschaal naar hun kant doorslaan met de 18-25 en 21-25 zeges in de volgende sets.

Hekkensluiter USV Protos speelde de stadsderby tegen VV Utrecht. Op de voorhand zou het een appeltje-eitje voor VVU moeten zijn, maar het is wel een stadsderby en men zegt dat er dan andere wetten gelden. Wellicht is dat ook zo voor het registreren van de uitslag op de Nevobo site. Daar ontbrak de uitslag namelijk en ook op de social media konden we niet vinden hoe het afgelopen was.

VCV Veenendaal, dat drie punten boven de p/d plaats staat, ontving VIVES, de nummer drie van boven.  Ook hier een heel groot verschil in de punten en dus de successen in dit seizoen. Het verschil bedroeg 21 punten. Dus ook hier eigenlijk een maar één favoriet, VIVES.

VIVES maakte die rol niet waar en verzuimde dus om iets van de achterstand op Sliedrecht Sport H2 goed te maken. Alleen in de derde set konden ze het verschil op de ranglijst ook binnen de lijnen bekrachtigen met een nipte 24-26, in de overige sets was de thuisploeg met twee keer 25-20 en 25-17 de betere.

Zaanstad vs. Inter Rijswijk kende een 1-3 uitslag in het voordeel van Inter Rijswijk. Zij namen met 21-25 en 22-25 een 0-2 voorsprong, moesten vervolgens de derde set met 25-23 aan Zaanstad laten, maar wisten de wedstrijd met 22-25 in het slot te gooien.

• 12> Protos 17-6

De nummer 1 speelt om de amateurtitel van Nederland, de nummer 11 speelt p/d wedstrijden en de nummer 12 degradeert rechtstreeks.

PS: stand aangepast per 20-02-2023. VV Utrecht  won met 0-3  (23, 22, 17) van Protos.