Sliedrecht II weer een ervaring rijker

SliedrechtSportD21415rsz

Zaterdag 15 november was het de beurt aan Ecare Apollo uit Borne om naar de Stoep te komen. Gezien de reisafstand zouden ze waarschijnlijk niet voor niks willen komen en ook na hun winstpartij van vorige week op de tot dat moment ongeslagen nummer 2, waren wij gewaarschuwd voor deze sterke tegenstander. Anders dan normaal begonnen we de dag wat eerder gezamenlijk met elkaar, namelijk tijdens onze taak als zaalwacht, onder het genot van een potje Bonanzaa. De wil om te winnen werd hierdoor (nog meer) aangewakkerd en tegelijkertijd was de lol met elkaar een mooi begin van de strijd die geleverd zou moeten gaan worden.

Vervolgens begonnen we zoals altijd in de kleedkamer al met de wedstrijd. Door een speech van onze coach werd onze focus gelegd en voelden we die handen alweer jeuken om aan de slag te gaan. Op naar deze wedstrijd! We mochten weer alles gaan geven, hard gaan werken voor elkaar, met zijn allen vechten, individueel laten zien wat je in huis hebt en dit alles terwijl we een feestje bouwen! Het resultaat zal dan vanzelf wel komen… Mooi toch!

Het besef dat onze aanvoerster Annemijn geblesseerd is en langer dan gedacht niet mee kan doen, kwam weer even toen het omroepen van de speelsters begon bij nummer 2. Gelukkig was ze wel in de zaal aanwezig, konden we van haar enthousiasme proeven en werd ze uiteindelijk zelfs nog persoonlijk omgeroepen. Beterschap teamgenootje, houd je rust en we kijken uit naar je terugkeer binnen de lijnen!

In de eerste set werd er begonnen met Nienke, Catja, Annemiek, Joanne, Famke, Angelique en Lisette. Hoe graag we ook hard wilden werken en hoe graag we daar ook in punten voor beloond wilden worden, de eerste set startte niet zoals we gedacht hadden. Met name servicedruk en goede blokkering van Apollo en een hoge eigen foutenlast met service- en netfouten, maakten dat we niet in ons spel kwamen. Op 1-10 moest Arie al zijn tweede time out nemen, waarin hij ons vertelde dat we veel meer moesten gaan geven tegen zo’n tegenstander. We probeerden de knop om te zetten en meer vrijuit te gaan ballen, maar het lukte nog niet. Anke kwam er op 6-20 in voor Nienke, maar helaas verloren we de set met 8-25. Hij duurde welgeteld 12 minuten en in het publiek werd gezegd dat we afgedroogd waren. De waarheid is niet altijd leuk om te horen, al had het publiek misschien wel een punt. Er zat echter nog heel veel meer in ons en we waren er op gebrand om dat te laten zien.

Set twee, nu dan! Wij, als dames van Sliedrecht Sport met inmiddels Aukje binnen de lijnen, begonnen iets meer in ons spel te komen. In het begin van de set ging de stand redelijk gelijk op met een aantal mooie rally’s. Ook rally’s die wij wisten te winnen, maar helaas wisten we daar met onze service niet direct van te profiteren. Een time out van Sliedrecht bij een stand van 6-12 leek ons wakker te schudden. Nadat Ecare Apollo nog één punt wist te pakken, had Joanne een mooie serviceserie en voelde onze tegenstander zich gedwongen om een time out te nemen bij een stand van 12-13. Helaas had deze time out een gunstig effect op de dames uit Borne, want zij liepen weer uit tot 12-16. Uiteindelijk maakten nog een Sliedrechtse time out en twee wissels (Laura voor Lisette en Nienke voor Catja) helaas ook geen verschil meer, we verloren de set met 14-25. De set duurde 20 minuten.

Set drie begon goed voor Sliedrecht. De notulisten aan de kant, die telkens zo mooi de tijd bij hielden, konden dat ook deze keer niet laten: welgeteld 25 seconden stond het 1-0 voor Sliedrecht. Apollo scoorde het volgende punt, maar vanaf dat moment kregen wij ons eigen spel eindelijk op niveau. We kregen de smaak te pakken. Door hard te werken en voor elke bal te gaan, en dan ook echt vol te gaan, wisten we de punten puntje voor puntje bij elkaar te sprokkelen. Anke was een speelster die hierbij het goede voorbeeld gaf, met haar aanvallen die ze mooi hoog pakte en hard sloeg. Precies wat we opgedragen hadden gekregen en als team haal je daar weer kracht uit. Standen als 7-3 (time out Apollo), 7-9 (time out Sliedrecht), 12-8 en 16-14 geven een kloppend beeld van deze set weer: het was spannend en beide teams waren aan elkaar gewaagd. Lisette kwam er in voor Laura en Sliedrecht bleef punten behalen. Zowel door eigen spel, als door cadeautjes van Apollo. Het midden scoorde mooie punten en we bleven met z’n allen gefocust.

Bij een stand van 23-19 nam de tegenstander een time out, waarna een spannende periode aanbrak. Zowel Sliedrecht als Apollo scoorde mooie punten en maakte domme fouten. Het werd maar weer eens duidelijk dat volleybal een teamsport is en dat je het met elkaar moet doen, om uiteindelijk die winst binnen te behalen. Als je als speelster bijv. een bal verdedigt die anders uit was gegaan, is het zo fijn om te zien dat je teamgenoot met behulp van een mooie set up van je andere teamgenoot het punt via de handen van de tegenstander alsnog binnenhaalt. Top. De scheidsrechter deed ook nog even zijn duit in het zakje door een aantal beslissingen te nemen die wat spanning opleverden, maar uiteindelijk voelden wij ons wel de verdiende winnaar van de derde set. 30-28!

Alle kansen lagen weer open, op naar de vierde set. We begonnen echter niet fel genoeg en Arie was de eerste van de twee coaches die een time out moest nemen: Geef die lach, laat die felheid zien, pak de bal hoog en doe het voor de ander! De passers kregen nog wat tips van Frank en Catja kwam binnen de lijnen voor Nienke bij een stand van 4-8, maar het spel van Sliedrecht heeft in deze set helaas niet meer het niveau van de derde set bereikt. Er werden wel punten gescoord, maar de foutenlast lag hoog en de tegenstander scoorde weer mooie ballen. We probeerden echt nog wel, maar Apollo liep steeds verder uit. Helaas verloren we de vierde set na de laatste punten cadeau te doen aan de tegenstander. We kwamen niet verder dan 16-25.

Waar zo’n omslag in spel en niveau precies vandaan komt weten we niet, maar we hebben met ups en downs laten zien wat we in huis hebben. Komende week weer vier keer trainen en werken aan individuele leerpunten, gecombineerd met teamplay. We weten waar we met elkaar aan begonnen zijn en er zijn nog genoeg verbeterpunten. Het is een mooie uitdaging om samen (inclusief de trainers) bezig te zijn om elkaar beter te maken en als team te groeien. We gaan er gewoon weer voor deze week!

(Wedstrijdverslag via Lisette Heeringa, Sliedrecht Sport dames II)