Sliedrecht na zege op TTP voorbij Orion

VoV, 27-01-2020. 4:58 uur. Sliedrecht Sport speelde gisteren uit tegen het Talent Team Papendal. Thuis was met 3-0 van ze gewonnen, maar aangezien de Talenten het zeer zeker niet onverdienstelijk doen met een zesde plaats tot heden, was er dus geen enkele zekerheid dat het uitduel ook zo goed voor Sliedrecht zou aflopen.

De wellicht vooraf verwachte sterke tegenstand was alleen in de eerste set tot aan het eind van toepassing. Daarna sloeg en de gasten zich voor de bigpoints naar een ruim verschil, dat ze niet meer afgaven.

Tot 14-14 in de eerste set ging het gelijk op, Sliedrecht liep uit naar 14-18, maar de thuisploeg was er bij 19-19 weer naast en maakte daarna ook nog eens de 20-23 achterstand bij 23-23 ongedaan. Maar winnen zat er niet in, Met 23-25 pakte Sliedrecht de eerste set.

In set twee liepen de teams lang gelijk op. Van 10-10 naar 16-16 en 18-18. Sliedrecht sloeg het gaatje naar 18-22, TTP kwam no op twee punten bij 20-22 maar kreeg toen een driepunter tegen en verloor met 20-25.

De vlot opgebouwde 6-1 voorsprong in de derde set was TTP bij 7-7 alweer kwijt. Na de 12-12 kantelde de set definitief naar voordeel voor Sliedrecht. Het werd 15-20 en de 0-3 winst kwam via 18-25 op het scorebord.

Sliedrecht had met een 44 om 52 eigen score en een 23 om 17 foutenlast twee keer het voordeel in de totalen aan zijn kant. Gerard Baan werd met 16 punten topscorer, Yorick de Groot maakte er ééntje minder. Martijn Brilhuis van TTP kwam tot 13 treffers.

Door deze drie punten is Sliedrecht naar de derde plaats op de ranglijst gestegen. Met evenveel punten als Orion, maar met een wedstrijd minder. Aanstaande woensdag haalt Sliedrecht Sport de achterstallige wedstrijd tegen RECO/ ZVH in, zaterdag krijgen ze Lycurgus op bezoek.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy Biekart.