Sliedrecht Sport heren 2 stelt teleur

VoV, 23-01-2018. 14:45 uur. Na een mooie overwinning in het verre Voerendaal, stond er dit weekend een op papier eenvoudige wedstrijd op het programma. Misschien heeft dat de mannen van Frank Vlot en Eric van Heteren wel de das om gedaan. Onderschatting. Of overschatting van onszelf, kan ook. Aan de andere kant is het ook inherent aan een jong team. Hoge pieken, diepe dalen. Niet op de automatische piloot een mindere tegenstander wegzetten. Anyhow, afgelopen zaterdag werd 1-3 verloren van VC Krimpen, in een wedstrijd waarin geen enkel facet voldoende was.

De eerste set begon nog aardig. We hadden het passend redelijk onder controle en zelfs Glen stond te blokkeren als een dijk. Midden scoorde een voldoende. Daar was het dan ook wel mee gezegd. (te) gemakkelijk pakten we een voorsprong van enkele punten, maar stiekem sloop Krimpen dichterbij. De buitenkanten scoorden (in tegenstelling tot vele andere wedstrijden) eigenlijk geen enkele bal en langzaamaan kwam Sliedrecht Sport onder druk te staan. Een spannende slotfase resulteerde in een eerste voorsprong van VC Krimpen op 22-23 en direct setwinst met 22-25.

Kan gebeuren, rug rechtten en laten zien wie er beter kan volleyballen. Niets was echter minder waar. In plaats van een stapje erbij te doen, gingen de Sliedrechtse talenten achterover leunen en afwachten wanneer het tij zou keren. Het gebeurde niet. Mart kwam voor Joel, Gertjan voor Jeffrey, Robert voor Rick en Rick voor Jorren. Geen van de wissels mocht baten. Deze set ging geheel inspiratieloos naar de tegenstander met 14-25.

Er moest nog een keer vol gas gegeven worden om op tijd het tij te kunnen keren, maar helaas kregen de Sliedrechtse mannen geen vat op het midden van Krimpen. Ook serverend had Krimpen het beter op orde dan Sliedrecht. Een klein teken van leven gaf men nog aan het einde van de set, maar 19-25 was een duidelijk teken aan de wand: Sliedrecht Sport heren 2 is er nog niet.

Een klein pluspuntje halen, als in het winnen van de laatste set was het hoogst haalbare. Met hernieuwde energie, maar ook flink wat frustratie werd toch geprobeerd om er het beste van te maken. Heel even dreigde de wedstrijd uit te gaan als een nachtkaars, maar Sliedrecht Sport zette nog even gas bij en met een krappe 25-23 werd “de eer gered”.

Het devies voor komende tijd zal zijn om hier niet te lang over door te praten, maar vooral voortborduren op de goede dingen die we dit seizoen al veelvuldig voorbij hebben zien komen. We staan immers niet voor niets 4e!

Aanstaande zaterdag naar de meest gastvrije vereniging van NL: VV Utrecht. Hopelijk voelen wij ons er zo thuis, dat we daar een dijk van een wedstrijd gaan spelen.