Vizier op volleybal

 

Sliedrecht Sport Heren2 wordt beter

VoV, 11-09-2017. 11:09 uur. Op zaterdag 9 september stond er een drukke dag voor Sliedrecht Sport Heren 2 op het programma. Op uitnodiging van een vriend van de show, Robin Noldus, werd er rond 10:30 uur een ware beachvolleybal demonstratie gegeven. Namens Sliedrecht Sport werden Rick van der Sluis en Mart de Groot de wei ingestuurd. Zij speelden tegen het duo van den Berg / Hazewindus van Next Volley.

In de stromende regen was het Sliedrechtse duo te machtig en won met 2-0. Na een lekkere lunch, door de ondernemers rondom het damplein verzorgd, konden we aan de warming up in Sporthal de Dijk beginnen.

Tegen het gedegradeerde en vernieuwde Next Volley Dordrecht werd stroef gestart. Weinig communicatie, beetje angstig in de aanval, waardoor Next Volley brutaal de leiding nam.

Halverwege de wedstrijd begon de side out weer beter te lopen en kwam vooral de tandem Jorren / Rick van de Sluis op stoom. Mart was al een stuk rustiger in het achterveld en nam veel initiatief.

Gert-Jan Toonen kwam er halverwege nog op voor Jeffrey. Passend was het vandaag goed op orde. Ondanks slecht serveerwerk werd de wedstrijd wel winnend afgesloten.

Tegen VC Krimpen kwamen er een aantal andere mannen het veld op, maar dat maakte niets uit voor het niveau. Een puike 1e set werd gespeeld, met een mooie rol voor Joel Blokland. Hij laat zien aangehaakt te hebben bij de andere passer / lopers uit het team. Ook Rick Julicher is aangehaakt en wordt een waardige concurrent voor Jorren dit seizoen! Onder leiding van Egbert werd de stand gelijk getrokken en zelfs de winst over de streep getrokken.

Weer een nuttige dag, waarbij een aantal zaken positief op zijn gevallen:

  • Passend was het goed op orde, rustiger en minder directe fouten dan vorige week
  • Er wordt steeds meer vanuit een systeem verdedigd, waardoor we vaker in de rally komen op eigen service.
  • Alle spelers zijn inzetbaar en laten zien gretig te zijn om het veld op te komen

Aandachtspunten voor deze week:

  • Service. Balans vinden in druk zetten en iets gas terug nemen wanneer het moet.
  • Afstemming middenaanval.
  • In wedstrijden minder over alle aandachtspunten nadenken en meer de wil om te winnen / goede acties te maken laten zien.

De komende week weer keihard trainen en as zaterdag de progressie weer laten zien. Om 14:00 uur spelen wij een volledige oefenwedstrijd tegen Scylla uit Wageningen. In de oude vertrouwde Sporthal de Stoep.

Status team na week 2: Serveren 5, passing 7, blokkering 6.5, verdeling 6,  aanval 6, verdediging 6.5, totaal:   37  (+1) m.a.w.: We Worden Beter!

gh @ VoV. Bron Roy Kroon Sliedrecht Sport H2.