Sliedrecht Sport II kampioen in 1BD

VoV, 14-04-2019. 7:54 uur. De ontknoping voor de titel en de degradatie en p/d was in de Eerste Divisie B bij de dames ongekend spannend. Vooraf was de stand aan kop:

• 01. Sliedrecht Sport II 73 punten
  • 02.. Volley Tilburg 72 punten
  • 03. VollinGo 72 punten.
  • ——04 t/m 09———-
  • 10. Stravoc 42 punten, al uitgespeeld
  • 11. Inter Rijswijk, 40 punten
  • Peelpush II 22 punten, al gedegradeerd.

De top drie teams speelden in hetzelfde tijdsbestek, VollinGo begon om 16:30 uur, de andere twee een half uurtje later. Alle drie speelden ze uit.

VollinGo behield met een 1-3 zege bij Inter Rijswijk alle kansen om als koploper het seizoen af te sluiten, voor Rijswijk was het na de nederlaag duidelijk dat ze een stapje terug moesten doen. Rechtstreeks gedegradeerd. Rijswijk had een slecht begin (11-25) maar herstelde zich uitstekend (25-16). Met 19-25 en 22-25 kwam daarna een eind aan hun verbljf op dit niveau.

Volley Tilburg leed een 3-2 nederlaag bij VCN II en was daarmee als titelkandidaat uitgerangeerd. De 25-10 nederlaag in de vierde set kwam als een mokerslag, nadat ze via 20-25, 25-20 en 21-25 een 1-2 voorsprong hadden gnomen. De 15-11 daarna betekende verlies en de derde plaats op de ranglijst.

Kampioen werd Sliedrecht Sport II, dat zich na de 25-22 nederlaag in de eerste set naar een 3-1 zege vocht via 16-25, 22-25 en 21-25. Met neuslengte voor pakten ze dus de titel bij VC Velden. Proficiat, na een afwezigheid van enkele seizoen zijn de reserves van de landskampioen dus weer terug in de Topdivisie.

Verder won Ledub met 3-1 van Zaanstad en sloot degradant Peelpush II met een 3-2 overwinning op VC Olympia het verblijf op dit niveau af.