Sliedrecht Sport uitgeschakeld in Challenge Cup

VoV, 09-02-2023. 5:46 uur. Na de 0-3 zege van Chieri ’76 vorige week in Sliedrecht in de Europese Challenge Cup had de Italiaanse subtopper in de thuiswedstrijd twee sets nodig om de volgende ronde te bereiken. Landskampioen Sliedrecht Sport moest gisteravond in Turijn met 0-3 of 1-3 winnen en dan ook nog met de golden set aan de haal gaan, wilden zij zich naar de volgende ronde spelen. Vooraf leek die opgave een maatje te groot voor Sliedrecht Sport.

Niet alleen leek, maar in de wedstrijd bleek dat ook weer het geval te zijn. Behalve in de tweede set toen Sliedrecht heel erg knap de 22-25 setzege binnenhaalde.

In de eerste set nam de thuisploeg vlot een grote afstand (4-5 naar 10-5 en 15-7) en liet zich verder niet in de problemen brengen. Na de 25-15 hadden ze nog één set nodig voor de volgende ronde.

Vanaf het begin van de tweede set (3-5) ging Sliedrecht Sport aan de leiding en via 9-12 en 15-17 konden ze die voorsprong tot 18-19 vasthouden. De gelijkmaker betekende echter niet dat de ploeg zich ook gewonnen gaf en tot 22-22 ging het vervolgens in de side out gelijk op. De side out en het breakpoint zette de bezoekers op 22-24, met een blok van Jolijn de Haan werd het bij eerste gelegenheid verzilverd voor de 22-25 setzege.

In de derde set kon Sliedrecht een mooie voorsprong opbouwen (8-12), die ze echter bij 14-14 weer kwijt waren. Chieri nam de leiding over (16-15) en behield tot 20-19 dat ene puntje voorsprong. Met een serie van vier punten maakten ze in de eindfase het verschil (24-19) om met 25-21 af te sluiten. En daarmee was het ticket voor de volgende ronde binnen.

De vierde set kende dezelfde uitslag als de eerste. De thuisploeg liep uit naar 13-4 en 17-10 en sloot met 25-15 winst af.

Chieri ’76 speelt in de halve finale tegen VfB Suhl Thüringen. De Duitse ploeg won dinsdagavond voor de tweede keer met 3-1 van Prostejov uit Tsjechië. Na twee sets (19-25, 14-25) was het ticket binnen, daarna werd de wedstrijd met 25-22 en 20-25 beslist.