Sliedrecht Sport wint in Sneek

VoV, 17-10-2019. 8:30 uur. Sliedrecht Sport speelde gisteravond in Sneek zonder midspeelster Denise de Kant, die vanwege een ernstige knieblessure, opgelopen bij de wedstrijd van afgelopen week tegen Peelpush, mogelijk voor lange tijd is uitgeschakeld. Lisanne Baak bezette de midpositie bij de gasten, samen met teamcaptain Carlijn Gjijssen – Jans. De thuisploeg had na het vorig seizoen een behoorlijke gedaantewisseling ondergaan, voor een stuk of zes vertrokken speelsters moest vervanging worden gezocht.

Sliedrecht was het seizoen met een 1-3 zege bij Peelpush begonnen, VC Sneek leed in Apeldoorn bij Alterno een 2-3 nederlaag na met 2-0 te hebben voorgestaan.

In de eerste set opende Sliedrecht sterk met scores van Jolijn de Haan en Carlijn Ghijssen – Jans, die voor een 3-7 voorsprong zorgden. Na een schitterende rally kon Lieze Braaksma de thuisploeg op 6-7 zetten en bij 8-7 ging Sneek voor het eerst aan de leiding. Met twee omloopscores maakte Lisanne Baak een 11-9 achterstand ongedaan, waarna het tot 15-15 gelijk op bleef gaan.

Fleur Savelkoel serveerde Sliedrecht naar 15-18, sloeg haar ploeg even later vanaf de drie meter naar 17-21, maar ging bij 21-22 met teamgenotes naar de zijlijn vanwege de time out door haar coach Vera Koenen. Iris Reinders maakte nog 22-24, maar Sliedrecht kreeg de setwinst daarna met 22-25 na een foutserve van de thuisploeg op een presenteerblaadje aangereikt.

In de tweede set ging trainer coach Paul Oosterhof van VC Sneek bij 10-14 de time out in, nadat Sliedrecht na de 10-10 tussenstand te gemakkeljk afstand kon nemen. Esther van Berkel scoorde via een kill – block de 14-18 en meteen daarna met een tactisch tikje de 14-19, waarmee het gaatje voor de setwinst geslagen was. Haar aanvallende bal in de brievenbus en de score van Fleur Savelkoel maakten 16-22, waarna de set met 18-25 naar de gasten ging voor de 0-2 in sets.

VC Sneek moest uit een ander vaatje tappen om niet na drie sets de kleedkamer al op te kunnen zoeken. En dat deden ze met veel vechtlust en beleving. Bij 8-3 in de derde set ging Sliedrecht naar de zijlijn voor een pauze en advies. Christie Wolt en Dani Dammers kwamen er via de dubbele wissel in, maar dat bracht geen ommekeer. Sneek bleef doorgaan (11-5, 18-13) en hield een ruim voordelig verschil op de borden. Na de 21-15 door Iris Reinders ging Sliedrecht voor de tweede keer naar de zijlijn, maar ook nu baatte het niet. Sneek kwam via 25-20 op 1-2 in sets.

Zou het de thuisploeg lukken een tiebreak af te dwingen? Daar leek het in het begin van de vierde set heel even op, toen Sneek tot 7-6 goed bleef mee doen en na een 7-11 achterstand tot 12-13 terugkwam. De serve serie van carlijn Ghijssen – Jans gooide roet in het eten, haar ploeg kwam op 12-17, met een doortikbal verkleinde Nienke Tromp de achterstand nog tot 15-18, maar dichterbij kwam Sneek niet meer. De 18-23 werd nog 20-23 en 21-24, voordat Christie Wolt de eindstand op 21-25 en 1-3 bepaalde.

Sneek had zich dapper geweerd, maar bleef wel met lege handen. Op de zege van Sliedrecht Sport was niet veel af te dingen. Terecht dus, net als de setzege van VC Sneek terecht was.