Sliedrecht stopt winnende reeks Set-Up

VoV, 17-03-2019. 7:25 uur. In de vijfde wedstrijd van de Kampioenspoule heeft Springendal Set-Up de eerste nederlaag geleden. Uit bij koploper Sliedrecht Sport werd met 3-0 (23, 22, 15) verloren. Twee sets kon de ploeg uit Ootmarsum goed weerstand bieden en goed meekomen en had het in de finale ook kans op setwinst, de derde set was het gedaan met het verzet.

Set Up toonde zich zeer weerbaar in de eerste set, waarin Wies Bekhuis op spelverdeling was gestart, door een 8-4 en 14-9 achterstand ongedaan te maken. Bij 18-18, na een ace van Daphne Giesselink begon een spannende finale, waarin beide teams tot aan 23-23 niets voor elkaar onderdeden. Een foutserve en een kill – block beslisten de set daarna.

In de tweede set lag het initiatief eerst bij de gasten,  4-4 werd 5-8, maar ook weer 8-8. Sliedrecht pakte in het midden en richting de big points voordeel (15-13, 19-16), maar opnieuw toonde Set-Up haar vechtlust en kwam terug naar eerst 20-19 en later 22-21. Na de 24-22 kon Merle Baasdam het nog even spannend houden, de foutserve verbrak die spanning.

In de derde set sloeg Sliedrecht Sport zich vlot naar 7-2 en vanaf die stand waren de gasten alleen maar in de achtervolging. Via de tussenstanden 11-6, 17-9 en 23-13 werd het tenslotte een dikke 25-15 zege voor de thuisploeg.

Fleur Savelkoel werd met 14 punten topscorer van de partij. Evi van Kerkvoorde kreeg er 10 bij Set-Up op naam. Sliedrecht had een 52 om 39 betere eigen score, op elk scorend onderdeel hadden ze voordeel.

Bij FAST vs VC Sneek besliste een vijfsetter de strijd in het nadeel van de ploeg uit Friesland. Met overmacht wonnen ze de eerste set (11-25), maar daarna was de thuisploeg twee keer te sterk voor de nummer drie van de ranglijst. FAST was ontketend en vocht zich in de tweede set via 16-10 en 21-13 naar een 25-18 zege. In de dederde set gingen ze met een 21-18 voorsprong de finale in. Op 24-21 sloeg Maus Smeets het winnende punt voor 25-21 en 2-1 binnen.

Sneek herstelde zich in de vierde set. Na de 6-6 ging het via 13-18 naar een ruime 17-25 zege. De spannende tiebreak werd een prooi voor de thuisploeg. Met 15-13 pakten zij hun tweede zege in de kampioenspoule

Sliedrecht  Sport gaat halfweg de competitie riant met 18 punten uit vijf wedstrijden aan de leiding. Set-Up staat op 13 uit vijf en zag de voorspong op VC Sneek (12 uit 5) met één puntje afnemen. Eurosped heeft 4-5, FAST 4-4 en Regio Zwolle Volleybal 3-2. Vandaag wordt nog gespeeld Eurosped vs Regio Zwolle Volleybal.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy van ’t Rood.