Vizier op volleybal

 

Sliedrecht voor Challenge Cup in Las Palmas

VoV, 10-11-2020. 2:15 uur. Vanavond om 19:00 uur speelt Sliedrecht Sport in de Europese Challenge Cup in Las Palmas de eerste van twee uitwedstrijden tegen het Spaanse CS Gran Canaria, zoals het op de CEV-site genoemd wordt, of Olimpico Las Palsmas zoals de club ook te boek staat. Vanwege de coronamaatregelen hier te lande is het niet mogelijk de return in Nederland te spelen, morgen op dezelfde locatie en tijdstip op de Canarische Eilanden is de thuiswedstrijd van Sliedrecht.

De voorbereiding van de ploeg van Vera Koenen was natuurlijk verre van optimaal. Normaal trainen was niet mogelijk, de dames hebben al een maand geen wedstrijden meer gespeeld, in de competitie kwamen ze voor het laatst op 10 oktober in actie, toen werd thuis met 1-3 van Apollo 8 verloren.

Desondanks heeft de club ervoor gekozen te spelen en zich wegens de omstandigheden niet terug te trekken. “Je moet roeien met de riemen die je hebt…het is niet anders.” Zegt passer loper Christi Wolt ervan, trainer/ coach Vera Koenen geeft aan dat er een zorgvuldige afweging is gemaakt om toch te spelen.

In Spanje wordt de competitie gewoon afgewerkt. Dit is ongetwijfeld in het voordeel van de gastheren. Olimpico Las Palmas staat daar na 7 wedstrijden op de tweede plaats.

Maandagmorgen begon het Europese avontuur voor de ploeg uit Sliedrecht. Speelsters en staf gingen op weg naar hun bestemming, het weekend was nog even spannend vanwege de coronatesten op zaterdag en de uitslagen op zondag, maar gelukkig waren er geen positieve uitslagen en kon het hele gezelschap aan de Europese missie beginnen.

Libero Emma Rekar zal wegens een blessure niet van de partij zijn, het andere shirt zal gedragen worden door passer loper Julia Joosten, zij maakt haar Europese debuut op deze voor haar ongewone positie.

Als Sliedrecht Sport deze 1/16 finale met succes overleeft zullen ze in de volgende ronde tegen het Franse Vandoeuvre Nancy VB spelen. Nancy heeft een bye en is zonder te spelen in de achtste finale gekomen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.