Sliedrecht2 volgt voorbeeld Sliedrecht1

Het kampioensteam van Sliedrecht Sport2

En wordt ook kampioen. Promotie naar de B-League was al een feit, nu kan dat op basis van de titel, hetgeen nog meer glans aan deze prestatie geeft. De laatste overwinning van het seizoen kwam nou niet echt gemakkelijk tot stand. In Veenendaal stond er na de derde set 1-2 op de formulieren , de thuisploeg kwam er met 25-17 naast, waarna de 13-15 de beslissing bracht.

Bejo – Dinto, de nummer twee op de ranglijst, verloor bij Energo / Flip Schoonmaak. De 3-1 met 25-23 en 26-24 in de derde en vierde set, was voor de thuisploeg voldoende om de derde plek vast te houden. Al levert dat niks op.

Sovoco maakte in de openingsset (25-14) korte metten met Ledub, had daarna wat meer moeite (26-24) en sloot vervolgens toch met 4-0 wedstrijdwinst af door de laatste twee sets met 25-18 en 25-20 bij te schrijven.

Bij Peelpush vs US Amsterdam deden de dames er in de tweede set extra lang over om het beslissende punt tegen de vloer te slaan. Pas na 32-20 werd het 2-0 voor Peelpush2, dat de eerste set met 25-19 had gewonnen. US maakte met 16-25 de aansluiting in sets, maar moest met 25-19 in de vierde definitief capituleren.

De verschillen bij PDK Huizen vs Taurus2 waren aan het eind klein, maar vielen wel in het voordeel van Taurus2 uit. Na 25-21 en 22-25 stond er 1-1 op de bordjes. De 23-25 en 24-26 maakten de 1-3 zege voor de bezoekers een feit.

Sliedrecht2 heeft de titel binnen, behaalde 78 punten uit 22 wedstrijden, zes meer dan Bejo-Dinto. Energo sluit als derde af (68 punten) op de voet gevolgd door Taurus2 (65 punten). Sovoco (22-62) en US (22-59) maken het linker rijtje compleet.

VC Velden (22-56) is koploper in het rechter rijtje. PDK Huizen (22-51), Vershuys.com Peelpush2 (22-48) en VC Veenendaal (22-38) staan eronder op de veilige plekken acht tot en met tien. VC Sarto en Ledub staan op de degradatieplaatsen, al geeft de Nevobo software nog niet aan dat degradatie ook echt een feit is.