Slöetjes naar finale in Turkije

VoV, 18-04-2019. 13:45 uur. Na de ongetwijfeld zeer teleurstellende uitschakeling voor de Champions League finale in Berlijn heeft VakifBank in eigen land  de draad weer opgepakt met het behalen van de finale om de landstitel. Tegenstander daarin word Eczacibasi Vitra dat Galatasaray met 0-3 en 3-1 versloeg.

De ploeg van Lonneke Sloetjes en coach Guidetti speelde tegen Fenerbahce, de ploeg van o.a. de echtgenote van Guidetti, die overigens niet in actie kwam. Op 14-04 was er een 1-3 uitzege, op 17-04 een 3-1 thuiszege van VakifBank.

In de eerste wedstrijd maakt VakifBank het verschil serverend (4 om 9) en blokkerend (ook 4 om 9). Slöetjes scoorde 14 keer, Zhu Ting 21 keer. In de eerste twee sets sloeg VakifBank toe met de big points in zicht 21-23 werd 21-25 en 21-20 in de tweede konden ze omdraaien naar 22-25. Fenerbahce won de derde set met 25-20 na 21-20, en in de vierde werd 21-21 een 22-25 zege voor Vakifbank.

In de thuiswedstrijd won Fenerbahce de eerste set met 23-25, verloor de tweede na ruime achterstand (15-10, 20-14) met 25-22, waarna VakifBank de finale met 25-19 en 25-18 zeker stelde. In dit duel maakte Slöetjes 9 punten, haar aanvallende scoringspercentage bedroeg 28%.