Slordig Hands-Up via ultieme krachtsinspanning naar zege

VoV, 24-10-2021. 11:35 uur. In een wedstrijd met veel persoonlijke fouten, bleek Hands-Up Heren 1 uiteindelijk toch de bovenliggende partij. In een zeer matige thuiswedstrijd werd met 3-2 gewonnen van Tupos H1.

Hands-Up startte dramatisch aan de wedstrijd, met slechte passes en set – ups. Ondanks deze slechte start, bleven de Balkumse mannen toch bij in de stand. Sterker nog, Hands-Up haalde eerder dan 20 (20-19), daarna scoorden de beiden ploegen over en weer. Op 23-23 maakte Tupos het belangrijke punt om op setpoint te komen. Het setpoint verzilverden zij direct en zo ging de set met 23-25 verloren.

Getergd startte Hands-Up aan set 2. Hands-Up kon niet goed loskomen van de Limburgse bezoekers en zag in het begin van de set Tupos bijblijven. Vanaf 10-7 leek het krachtsverschil groter te worden en kwam enige tijd later de stand van 18-12 op het bord. Met meer middenspel en betere oplossingen van de Berlicumse strijders was Tupos geen gevaar meer in deze set. Met 25-19 werd de stand in sets gelijkgetrokken.

Dit was ‘the way to go’ en alle spelers aan de kant van Hands-Up voelden dat zij dit goede spel zouden gaan doortrekken. Helaas was dat niet het geval. In het begin van de set keek Hands-Up tegen de achterstand van 8-12 aan. Hands-Up werkte hard om de achterstand weg te werken, maar dit gebeurde niet. Bij 17-20 leek deze set ook de kant van Tupos op te gaan. Maar met een goede serviceserie kwam HU op 21-21. De spanning was terug in de set en nu lukte het Hands-Up Heren 1 wel om door te drukken op de belangrijke momenten. Met vechtvolleybal werd de set met 25-23 gepakt en hierdoor werd het 2-1 in sets voor de thuisploeg.

Vier punten gloorden aan de horizon, dat zou toch nog een mooi resultaat zijn. Een snelle voorsprong bij 7-5 en Tupos was gebroken, dacht men aan de zijde van Hands-Up. Niets was minder waar en één serviceserie van Tupos later stond de stand van 7-15 op het bord. Deze klap kwam Hands-Up niet meer te boven en met een setstand van 15-25, zou er een allesbeslissende set komen.

Hands-Up heeft dit seizoen al eerder een vijfsetter gewonnen en was vastberaden om dat in eigen huis ook te doen. Het begin was niet sterk en bij 5-8 werd gewisseld van speelhelft. Dit was het moment dat Duco Fronnik opstond en langzaam kwam Hands-Up dichterbij. De set kwam tot een climax met setstanden als 11-11, 12-12 en 13-13, mede dankzij sterk verdedigend werk van Lucas Arens. De spanning was te snijden en met veel gooi -en smijtwerk kwam HU bij 15-14 op het eerste matchpoint. Deze was direct raak, waardoor Hands-Up de meerderheid van de punten mag bijschrijven op de ranglijst.

Geen goede wedstrijd aan de kant van Hands-Up, wel veel arbeid en hard werken. Genoeg om over na te praten en op te trainen. Een weekje rust zal de mannen goed doen, om vervolgens op 6 november af te reizen naar Horn voor de wedstrijd tegen Klaverblad/ HHC H1.

gh @ VoV, verslag en foto via Gerben Elissen, Hands-Up Heren 1.