Sneek wint in Ootmarsum, Apollo 8 in Borne

VoV, 06-03-2022, 6:06 uur. Na de doordeweekse wedstrijd tussen Regio Zwolle Volleybal vs. Apollo 8 en het uitgestelde duel tussen SV Dynamo vs. Set-Up ’65 was het gisteren tijd voor het vervolg erop en vandaag het vervolg op het vervolg.

Gisteren was Apollo 8 vs. Sliedrecht Sport (20:00 uur in Borne) de topper, werd de zuidelijke derby tussen Voltena en Peelpush uitgesteld, ging Set-Up in Ootmarsum voor hun eerste zege van het seizoen en probeerde FAST met punten te vertrekken bij VCN. Voor Apollo 8 vs. Sliedrecht Sport en Set-Up ’65 vs. VC Sneek zie ook de separaat geplaatste verslagen, waarvan navolgend een zeer beknopte samenvatting.

Apollo 8 was in Borne bij de derde confrontatie dit seizoen de sterkste. Ze wonnen met 3-0 via de setstanden 26-24, 27-25 en 25-22. In de eigen score kwam dat tot uitdrukking met 47 om 40 aanvallende punten, 8 om 9 aces en 8 om 5 blokpunten. Jolijn de Haan werd met 26 punten de topscorer van de partij. Apollo 8 kende in Marije ten Brinke de meest scorende (16 keer) speelster.

VC Sneek vertrok met de volle buit uit Ootmarsum. Ze wonnen via de setstanden 8-25, 24-26 en 3-25. Topscorer werd Anlène van der Meer met 16 punten, waarvan 6 aces.  Jorieke Bodde maakte bij de thuisploeg de meeste punten (14). De eigen score was met 27 om 59 overtuigend duidelijk in het voordeel van de Friese ploeg.

VCN vs. FAST eindigde in een 3-2 zege voor de thuisploeg. FAST kon de 2-0 achterstand (25-18, 25-22) via 21-15 en 18-25 nog ongedaan maken, maar moest daarna met 15-10 voor de derde keer de meerder erkennen in de thuisploeg. Louise Bijlsma maakte de meeste punten (23), ze scoorde o.a. 6 keer blokkerend. Silke Bruil kreeg 13 punten voor FAST op het scorebord. Vandaag komt FAST opnieuw in actie, ze spelen vanmiddag om 16:00 uur in Apeldoorn tegen SV Dynamo.

De stand aan kop is nu:

• 01> Team 22 17-46
  • 02> Sliedrecht Sport 18-45
  • 03> Apollo 8 18-38
  • 04> VC Sneek 20-36
  • Daarna volgen VC Zwolle (17-34), VV Utrecht (16-30), VCN (17-27), Peelpush (17-22) en SV Dynamo (18-20) voor de bezetting van de top 8 plaatsen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.