Snelle sets en korte duels in Bundesliga

VoV, 13-02-2018. 5:35 uur.  Bij USC Münster van Teun Buijs en Juliët Lohuis is het in de tweede helft van het seizoen schering en inslag met blessures. Lisa Thomsen is nog steeds geblesseerd en niet inzetbaar en tot overmaat van ramp ging topscorer Ivana Vanjak in de laatste training voor de wedstrijd tegen Rote Raben Vilsbiburg door de enkel. En reserve libero Dorendahl was afgelopen weekend niet voor inzet beschikbaar, al met al moest Münster met vier speelsters die jonger waren dan 18 jaar in de basis beginnen bij Rote Raben Vilsbiburg.

En dan is het ook niet verwonderlijk dat de thuisploeg, die overigens zonder de geblesseerde Marleis Wagendorp aantrad, snel de winst binnen had. Münster kreeg 17-18 en 13 punten mee, in een uur en een kwartier was de wedstrijd gespeeld. Juliët Lohuis werd  ‘zilveren MVP’,  ze scoorde 8 keer.  Vilsbiburg was op alle spelonderdelen de beter scorende ploeg.

Zondag speelde Vilsbiburg tegen VCO Berlijn, de Duitse TTP ploeg. Die wedstrijd wonnen ze ook met 3-0 (17, 17, 21), waardoor ze in een weekend zes punten konden bijschrijven. Dat brengt hen op de vijfde plaats van de ranglijst. Münster staat zevende.

Overigens werden alle wedstrijden in recordtempo afgewerkt. Aachen vs Erfurt (3-0) was in 57 minuten klaar, Stuttgart vs Wiesbaden (3-0) in 68 minuten en Postdam vs Suhl (3-0) in 70 minuten. Alle thuisspelende ploegen boekten winst in drie sets.

Nika Daalderop (foto) werd MVP bij Stuttgart vs Wiesbaden, 11 punten maakte ze. Deborah van Daelen scoorde 7 keer en Femke Stoltenborg, die twee sets in de basis stond, maakte er 1. De eigens score van 51 om 41 en de foutenlast van 7 om 24 waren allebei heel duidelijk in het voordeel van Stuttgart.

Nicole Oude Luttikhuis kreeg de MVP titel toegekend bij Ladies in Black Aachen vs Erfurt. De gasten kregen 9, 20 en 7 punten mee. Een eigen score van 56 om 16 vertelt het verhaal van de krachtsverhouding binnen de lijnen. Van de 56 punten scoorde Nicole er 15, Jeanine Stoeten 12 en Britt Bongaerts 3. Tessa Polder speelde niet, Kirsten Knip had met 5 acties op de serve van Erfurt een hele rustige middag.

En verder won Postdam nog met 3-0 van Suhl. Postdam speelde, net als Stuttgart,  met een hele lage foutenlast, ze gaven maar 6 puntjes weg in drie sets.

Stuttgart staat eerste met 43 punten, Dresden is tweede met 41 en Schwerin staat derde met 39 punten. Aachen is vierde (28), Rote Raben vijfde (26) en Münster zevende (24).  Voor woensdag staat de wedstrijd Schwerin vs Dresden op de agenda.