Sokken geven kleur aan Rotterdamse derby

VoV, 18-10-2017. 6:22 uur. Het was al even geleden maar afgelopen zaterdag stond er toch echt een heuse derby op het programma.  Het eerste mannenteam van Fusion speelt tegenwoordig ook in de tweede divisie en dus een regelrechte confrontatie tussen twee Rotterdamse ploegen.

Fusion kent een zeer compleet team met diverse spelers welke ervaring hebben opgedaan in de eredivisie. Volley Zuid wist wat hen te wachten stond en was dan ook tot op de sokken gewapend. De wedstrijd werd begonnen met Erik op de spelverdeling, Rick op de dia. Jasper en Tunc op de middenpositie en Joran en Stefan als passer lopers.

Er werd vrij sterk begonnen en gedurende een groot deel van de eerste set leek Volley Zuid ook de bovenliggende partij. Op het einde van de set slopen er toch wat slordigheden in het spel van de Rotterdammers uit Zuid waardoor Fusion alsnog langszij wist te komen en de set uiteindelijk toch wat gelukkig naar zich toe wist te trekken.

De tweede set bracht coach Plomp dezelfde mannen in het veld. Ondanks hard werken aan de kant van Volley Zuid bleek Fusion lastig te kloppen.  Fusion was deze tweede set op alle fronten de betere ploeg en zij wisten dan ook terecht een 2-0 voorsprong te pakken.

Waar in het verleden de mannen van Volley Zuid snel de koppen zouden laten hangen was er afgelopen zaterdag de overtuiging dat een stuntje om alsnog de wedstrijd te kantelen aanwezig. Met verse krachten: Niels, Tom en Chris in het veld werd de strijd aangegaan met de mannen van Fusion!

Voor het publiek was het een waar genot om naar te kijken…….. de wedstrijd werd verlengd met nog eens drie sets en deze vielen allemaal in het voordeel van de thuisploeg!

Met zeer goed verzorgd volleybal werd Fusion kapot gespeeld.  De passing was onder controle, de spelverdeling werd zeer goed opgepakt door Tom en de aanval werd hiermee veelvuldig in stelling gebracht, KABOEM,  3-2 winst!  Volley Zuid wint wederom en staat nu op een mooie vijfde plaats op de ranglijst. Drie overwinningen uit vier wedstrijden: ik zeg ….. gaat lekkuh!

Aanstaande zaterdag geen wedstrijd maar doen we wel een klein oktoberfeestje. Is ook iets waar het am ”bier” tieuze heren 1 goed in is, Proost!

Volley Zuid vs Fusion:  uitslag 3-2, via de setstanden 23-25, 19-25, 25-18, 25-15 en 15-9

gh @ VoV, verslag van Niels de Gelder, Volley Zuid. Foto website Volley Zuid.