Vizier op volleybal

 

Sonneville/ Konink naar Main Draw

 

VoV, 28-12-2022. 5:18 uur. Noa Sonneville en Mila Konink hebben zich gisteren geplaatst voor de Main Draw van het Future-toernooi in Den Haag. Esther Cramer/Laura Overwater en Danieke Prins/Meike van Essen werden uitgeschakeld in de eerste kwalificatieronde.

Noa Sonneville en Mila Konink overleefden gisteren twee kwalificatieronden. In de eerste versloegen ze met 21-11 en 21-19 het Italiaanse duo Ditta/ Sestini en in de tweede waren ze met 2-1 (15-21, 21-16 en 14-16) net te sterk voor Dvronikova/Pospisilova uit Tsjechië.

Het duo Cramer/ Overwater verloor met 2-1 van Maruyama/ Tsujimura  via de setstanden 21-17, 18-21 en 15-7. En Prins/ van Essen werden uitgeschakeld door Elekova/ Harmanova. Via een 2-0 nederlaag. Met de setstanden 21-11 en 21-19.

Vanmiddag gaat het damestoernooi met de poulewedstrijden van start. Met o.a. het Nederlandse onderonsje tussen Sonneville/Konink vs. Brecht Piersma en Emi van Driel. Wies Bekhuis en Pleun Ypma, de nummer twee geplaatst, komt tegen een Slowaakse duo uit.  Desy Poiesz en Leanne van Vegten komen in actie tegen een duo uit Japan. En tenslotte treffen Kirsten Bröring en Emma Piersma een Zwitsers duo.

Vanmorgen wordt er door Thijmen Heemskerk/Mick Toet, Kyran Versteegen/Lennaert Hogenhout, Yvo Lunsing/Elwin Oskam en Michael Hemmes/Calvin Ooms in het kwalificatietoernooi om een plekje in het hoofdtoernooi gestreden.

gh @ Vizier op Volleybal. Archiefoto.