Sovoco D1 behaalt weer de volle punten

VoV, 10-10-2021. 14:12 uur. Na het verlies van vorige week, hadden we er een week met hard trainen en overleg op zitten. We waren klaar om het op te nemen tegen hekkensluiter VTC Woerden. Tirzah was er gelukkig weer bij, al had zij vanwege haar vakantie nog niet kunnen trainen. Het zonnige weer maakte het verleidelijk om langer buiten te blijven, maar één voor één stroomden we toch de kantine van VTC Woerden binnen. Er bleek ook nog wat verwarring te zijn over tijdstip van verzamelen, dus dat kan ook aan dat binnendruppelen bijgedragen hebben. Maar we waren allemaal ruim op tijd.

Floris haalde in de voorbespreking weer de uitdrukking ‘frank en vrij’ uit de mottenballen, waar eerder al eens verwarring over was ontstaan. Omdat we toch vooral aan onze teamgenoot Frank(e) of onze ex-assistent-trainer-en-vriend-van-het-team-en-vriend-van-Charla-Frank moesten denken. Al veroorzaakte het weer hilariteit, nu begreep iedereen wél wat hij bedoelde. Toch…? Charla durfde het aan om aan te geven dat ze eigenlijk niet wist wat er met die uitdrukking bedoeld wordt. Wel slim, voordat Floris deze misschien het hele jaar voor onze voeten zou gaan gooien. Nu dat opgehelderd was konden we beginnen!

We waren zelfs zo ruim op tijd dat wij het inlopen er al op hadden zitten toen de tegenstander zich rustig bij elkaar voegde om ook te gaan starten met de warming-up. Wij zeggen altijd maar; een goede voorbereiding is het halve werk…
Met Kirsten, Sandra, Daniela, Lieke, Jiska, Daphne en Hanneke startten we aan de wedstrijd. We wisten meteen goed afwisselend aan te vallen. De servicedruk was goed. En hoewel het verdedigen en passen soms nog wat rommelig ging, maakte tegenstander Woerden zoveel fouten, dat we binnen no time een ruime voorsprong hadden opgebouwd. Britt kwam er voor de service in voor Kirsten, wat ze de hele wedstrijd zou blijven doen en vaak met succes. Voordat we het doorhadden was de set al voor ons: 11-25.

We wisten de servicedruk waarmee we elkaar op de trainingen vaak plagen nu met vlagen ook goed in de wedstrijd te laten zien. We haalden veel van de grond, waren heel effectief in de aanval en Jiska en de middens wisten het blok helemaal zoek te spelen. We lieten ons niet afleiden door baby’s en peuters die onder voeten van serveerders werden geschoven. Zo wonnen we ook set 2 eenvoudig, met 16-25.

Zo’n wedstrijd is lastiger dan je denkt. Want het is een uitdaging om je focus te behouden en je eigen niveau op peil te houden. Dat bleek aan het begin van de 3e set. De service-pass haperde en we kwamen zomaar op een aantal punten achterstand. Maar met vertrouwen deden we er een schepje bovenop en wisten we de druk weer bij Woerden te leggen. Met een stabiel blok en een acceptabel basisniveau hadden we zo maar weer de voorsprong te pakken. Ook geholpen door Woerden, die de speelster die eerder die set ons nog erg onder druk had gezet met haar service, eruit te halen. Voor de service…! Deze set ging met 15-25 naar ons.

De laatste set gaf hetzelfde beeld. Wij deden echt niet alles goed en netjes, maar het was goed genoeg om de tegenstander onder controle te houden. Free Balls die we moesten inbrengen, waren tot onze verbazing vaak directe punten. Deze set ging met 12-25 ook naar ons.

Lekker, weer 5 punten binnen! We hebben gedaan wat we moesten doen. We weten ook dat tegen andere tegenstanders waarschijnlijk wat meer nodig zal zijn om 4 sets te pakken. Maar dat is zorg voor later! Na de voorraad Ice Tea Green opgemaakt te hebben en er wat dode cola achterovergeslagen was – tja, Charla heeft besloten (even) geen bier meer tot zich te nemen – ging iedereen weer huiswaarts of richting H1. Volgende week staat om 17.00 uur USV Protos D1 op het programma in De Bunt. Een clash tussen de zussen Quee! Dat wil je niet missen! Tot dan?

gh  VoV, verslag en foto van/ via Hanneke van den Broek, Sovoco Dames 1.