Vizier op volleybal

 

Sovoco D1 kan het nog: 3-1 winst op Protos D1

VoV, 18-03-2024. 7:00 uur. Murphy zat waarschijnlijk nog een beetje in dubio wat hij zou doen afgelopen week; nog even bij ons blijven hangen of toch maar elders zijn rampspoed over uitspuwen. Maandag begon de training met maar liefst 8 (ahum) en eindigde met 7 en op donderdag wisten we het zowaar met 8 vol te houden. Geen van beide keren overigens met louter eigen speelsters.

En ook niet met allemaal speelSters, als je begrijpt wat ik bedoel. En ook niet alle pijntjes bij degene die wel konden volleyballen waren opgelost, maar er kon getraind worden. Bij Saskia hadden die 5 sets van vorige week er zodanig ingehakt dat ze nog steeds niet normaal een trap op of af kon, laat staan volleyballen. Lullig hoor Murphy, om dan ook meteen onze super-sub te pakken.

Op onze verenigingdag kregen we de Utrechtse studenten van Protos op bezoek. Uit hadden we onnodig een set laten liggen, maar verder netjes 1-3 gewonnen. In de beker – toen het weliswaar nergens meer om ging en we een beetje moe waren – in de 3-kamp van de beker nog met 2-3 van ze verloren. Kortom; het zou een pittige strijd worden, maar we waren desondanks vol vertrouwen.

Daniela was er weer gewoon bij en daarnaast deden Camilla en Dorith vanuit D3 en Tess vanuit D2 weer met ons mee. Geschminkt en wel – de meesten althans, we hadden nog wel zulke mooie ideeën voor Floris, maar die houdt ie nog tegoed – begonnen we aan de wedstrijd.

Met Sandra, Floor, Maike, Eline, Daniela, Kim en Hanneke binnen de lijnen ging het eerst een beetje gelijk op, maar al snel pakten we met een goede service van Maike een paar punten voorsprong. Het was wel ook direct hard werken, maar daar hadden we ons op voorbereid.

Onze service was niet verkeerd, maar het lukte nog niet om series te maken en Protos kwam dichterbij. Vanaf 18-18 namen ze zelfs een voorsprongetje. Kyra kwam erin voor Sandra en met o.a. haar goede service kwamen we weer tot 21-21. In de pass kwam Sandra er weer in voor Kyra en we maakten er een spannende eindstrijd van. We hadden begrepen dat het publiek dat wel kon waarderen vorige keer en nu de Bunt echt afgeladen vol zat met naast ons trouwe publiek ook oud-spelers, sponsors, oud-bestuurders en veel jeugdteams, herhaalden we dat kunstje dus nog maar eens. Kyra kwam er voor Floor in en het was vechten tot we uiteindelijk met 27-25 de set naar ons toetrokken!

Poeh, dat kwam niet gemakkelijk. Bovendien wist Protos vaak meer lawaai te maken dan de hele Bunt bij elkaar, dus we zouden een tandje bij moeten zetten. In dezelfde startopstelling als in set 1 ging het weer gelijk op en er was een goede service serie van Floor en later Eline nodig om bij Protos aangehaakt te blijven. We hadden moeite te scoren. Kyra kwam erin voor Floor bij 13-11.

Sandra gooide er ook nog even een paar moeilijke services achteraan. Protos is echter een taaie ploeg en door een wankele pass aan onze kant stond het zomaar weer 16-16. Tess kwam erin voor Sandra en we wisten weer langszij te komen. Maar alles voor het publiek hè, dus boven de 20 maakten we het weer lekker spannend. Alleen lieten we ‘m nu uit onze handen glippen: 22-25 voor Protos.

Het middenstuk was weliswaar beter geweest dan in set 1, zoals Floris ons ook als opdracht had gegeven, maar daar heb je niks aan als je het daarna weer laat vieren… In de 3e set ging Kyra spelverdelen in plaats van Eline en stond Dorith op passer/loper voor Floor. Kyra serveerde ons direct naar een voorsprong.

We kwamen wat beter in de flow en Kim en Maike waren aanvallend on fire. We wisten de voorsprong dit keer ook vast te houden, met hard werken en goede service. En als je dan zowel in de start, als het middenstuk, als het laatste deel de beste bent, dan win je dus met 25-18!

Set 4 hadden we het echt onder controle. We namen een ruime voorsprong en speelden lekker. Het middenstuk was even wat slordiger, maar door de goede voorsprong was er geen vuiltje aan de lucht. We trokken het goede spel door, hielden Protos onder druk en ondanks al hun gewissel pakten wij de laatste set eenvoudig met 25-14. 3-1 winst dus!

Dat hadden we weer even nodig. Grote dank aan onze invallers Camilla, Tess en Dorith! Natuurlijk hopen we dat we er met de dubbele winst vandoorgaan; komende week wordt bekend gemaakt wie de spandoekenwedstrijd heeft gewonnen. Er waren vele en hele mooie en creatieve inzendingen, maar we denken dat we toch echt een goede kans maken met al onze handarbeid, details en feestverlichting 😉

Een aantal bleef nog lekker nakletsen en een nog kleiner aantal meeblèren bij de karaoke (ja sorry, dat is echt het juiste woord). Al met al een geslaagde dag. Goodbye Murphy, aan ons valt geen lol meer te beleven – een aantal likt de wonden nog wel een tijdje – dus tot hopelijk nooit meer ziens!

Zaterdag de 23e spelen we niet ver van Soest: in Houten tegen Taurus. Zijn jullie om 17u in de Kruisboog van de partij om ons weer naar de (volle?) winst te schreeuwen? We hopen het!

gh @ VoV, verslag van en foto via Hanneke van den Broek Sovoco.