Sovoco D1 ondanks uitschakeling tevreden over 1e ronde beker

VoV, 12-09-2022. 14:53 uur. Eigenlijk verklapt de titel het al, maar we zullen toch iets meer tekst en uitleg geven. Na 3 weken training en 2 oefentoernooitjes, moesten we dit weekend voor het ‘echie’ aantreden. De 1e ronde van de nationale beker stond gepland. Fijn in onze eigen Bunt. De laatste keer zonder Daniela voor ons.

We namen ons voor er korte potjes van te maken. Want het was een driekamp met best-of-five wedstrijden. Kortom; in het slechtste geval zou je 10 sets op 1 dag (of zelfs direct achter elkaar) moeten spelen. En dat in de 3e voorbereidingsweek en met 9 man… Wie dat bedacht heeft, is vast geen actieve volleyballer, was onze conclusie.

De 1e wedstrijd speelden we tegen Pegasus (1e div). Sandra zette Eline even op haar (goede) plek in de kleedkamer en Anne kreeg de zware taak toebedeeld om het samenvatten van besprekingen over te nemen van Franke. Anne pakte het goed op: ‘Iedereen heeft zin’ concludeerde ze.

Pegasus is een verzameling lange meiden bij elkaar met een coach die te laat kwam, maar uiteindelijk luid en duidelijk aanwezig was. We begonnen met Kyra, Anne, Sandra, Daphne, Lieke, Kim en Hanneke. Direct vanaf de 1e set was het een mooie strijd. De teams waren erg aan elkaar gewaagd. We moesten hard werken, het verdedigen was in het begin nog wat onwennig en met fases lukt het ons aanvallend nog onvoldoende om snel toe te slaan.

Maar vooral hadden we de hele wedstrijd moeite met blokkeren en serveren, waardoor we net te weinig druk op de tegenstander konden leggen. Dat was zonde, want met hard werken en ook veel goede dingen, maakten we het Pegasus erg moeilijk.

En dat met de extra uitdaging dat de scheidsrechter vaak al floot als wij nog met handdoekje in de hand net opstonden van het dweilen (het was warm!). Dat zorgde er zelfs een keer voor dat we met 7 man in het veld stonden, omdat libero Hanneke nog niet de kans had gehad om het veld uit te stappen na het dweilen. Gelukkig merkte de scheidsrechter ook deze opstellingsfout niet op. Net als overigens 2 bij de tegenstander…

Na 2 gewonnen sets voor Pegasus (- 23-25, zonde!) en 18-25 – wilden zij ons al bedanken voor de wedstrijd. Zij hadden duidelijk niet de spelregels doorgenomen en dachten dat het zoals vroeger na 2 gewonnen sets klaar was. Niet dus! En dat hebben ze geweten.

Joyce was er inmiddels al succesvol ingekomen op diagonaal voor Anne. In de 3e set kwam Eline er elk rondje achter in, zodat Kyra ging aanvallen. Dat ging ook goed en we wonnen deze set, na bij de big points wederom achter te hebben gestaan, met 27-25! In set 4 waren we van plan het goede spel door te zetten, maar de koek leek op. We waren ook al diepgegaan. We kwamen er weer moeilijk doorheen, kregen series tegen en maakten te veel service fouten. Toen stond er zomaar 12-25 op het scorebord. Dat was geen goede weergave van de krachtsverhoudingen, maar dat was onze eigen schuld. De wedstrijd ging dus verloren met 1-3.

Na een wedstrijd ‘rust’, waarin we ook zo goed en zo kwaad als het ging probeerde op te drogen (lichaam en kleding), mochten we aantreden tegen Trivos (2e div). Enige opdracht die we meekregen zal je niet verbazen: Goed serveren en service druk brengen!

We begonnen met Eline, Anne, Sandra, Daphne, Lieke, Kim en Hanneke. De stramme lijven hadden even tijd nodig om weer op gang te komen. We dachten nog even dat het met de leeftijd te maken zou hebben, maar ook de jongste van ons team had er last van. Ik ben er nog niet over uit of dit nu een geruststelling is of misschien toch ook een beetje zorgelijk 😉

Het lukte ons gelukkig wel om weer vol te gaan. We praatten goed met elkaar. Blok en service waren nog niet top, maar wel beter dan in de 1e wedstrijd. Het was weer een mooie strijd, waarin wij dit keer wel echt wat beter waren. Ook de scheidsrechter was beduidend beter; we kregen steeds netjes voldoende tijd om te dweilen – wat gelukkig ook iets minder vaak en lang nodig was deze wedstrijd.

We lieten mooie aanvallen en reddingen zien en net als in de 1e wedstrijd lag de servicepass goed. We wonnen de 1e set met 21-25 en de 2e met 22-25. In de 3e set kwam Kyra er op een gegeven moment in voor Sandra, waar ze nog even haar laatste restje energie in de aanval mocht leggen. Ook dat ging weer goed! Deze set kon Trivos ons niet meer bijhouden en we pakten ‘m met 15-25 en dus de wedstrijd met 0-3.

We zijn 2e in de poule geworden en dus niet door naar de 2e ronde.
Niet getreurd, we waren allemaal tevreden met waar we nu staan als team. Ja, een aantal zaken kan en moet zeker beter, maar we weten dat dit er ook echt wel inzit, dus dat gaat helemaal goed komen. Na afloop deden we met zijn allen een drankje en bleven we met een groot deel van het team samen eten. Het koste iedereen behoorlijk veel moeite om van de bank af te komen, want die 7 sets + 2 warming-ups hadden er best ingehakt! Het was nog lang gezellig.

De achtergebleven bidons van Pegasus, hebben we maar meegegeven aan Trivos, die bij hen in de buurt zitten.

Volgende week begint de competitie. We trappen af tegen Taurus, om 17.00 uur in Houten. Leuk als jullie komen kijken!

gh @ VoV, verslag van Hanneke van den Broek, Sovoco Dames 1. Archief foto.