Sovoco D2 wint met 0-4 op vrijdag de 13de

VoV, 17-10-2017. 5:40 uur. Precies een uur voor aanvang van de wedstrijd druppelden de dames van Sovoco binnen in de Marehal, in de Meern. Op zeer smakelijke wijze werkten de laatsten een voedzame maaltijd naar binnen terwijl coach, Ivo van Beek, het team toesprak. De opdrachten luidden: speel met lef aan het net en lever servicedruk. Een duidelijke boodschap, maar zou het zijn team deze vrijdag de 13e lukken om dit ook in de praktijk te brengen?

Met Anto, Talinka, Eline, Camilla, Chennise en Dorit in de basis ging de eerste set van start. Er werd direct druk gezet in de service waardoor de dames van Limes begrepen dat ze een lastige avond tegemoet gingen. De voorsprong van Sovoco liep dan ook al snel uit tot vijf punten. Bij tijden werd ook Sovoco uitgedaagd in de servicepass waardoor Jill de radeloze Dorit mocht redden. Maar de ruime voorsprong werd niet meer weggegeven. De kill – blocks van Camilla en liberokunsten van Danielle zorgden ervoor dat Sovoco aanzienlijk sterker was en de eerste set met 17-25 binnen haalde.

Deze positieve flow werd in de tweede set goed doorgezet. Aan de kant van Limes bleef het rommelig door miscommunicaties en aanvalsfouten terwijl Sovoco wist haar eigen spel te spelen en druk kon blijven uitoefenen. Er werd wederom een voorsprong opgebouwd waardoor dames 2 vrijuit kon spelen en eigen slordigheden konden worden veroorloofd.

In tegenstelling tot andere wedstrijden, werden doorprikballen van Anto vaak doorzien. Uiteindelijk werd het hart van zes wel goed gevonden waardoor het spel van Limes verder werd ontregeld. Daarbij bleven de dames uit Soest strakke serviceseries maken wat zorgde voor een glimlach van oor tot oor bij hun coach. Ook de tweede set was welverdiend voor Sovoco en werd met luid gejoel van de kant afgerond met een stand van 16-25.

Na deze ruime overwinning van de eerste twee sets drukte Ivo de meiden op het hart dat de overige sets aankwamen op concentratie. Behouden van het eigen tempo en niveau, daar moest de focus op liggen. De derde set startten dames 2 direct met een sterke serviceserie van Anto. Limes kreeg de servicepass niet onder controle en dat zorgde er gelijk voor dat zij achter de feiten aanliepen. Sovoco bleef daarbij aanvallend slim spelen en zat in de verdediging op de juiste plek. Ook nam het foutenpercentage aan de kant van Limes verder toe. Met een eindstand van 14-25 werd het overwinningspunt aan Sovoco toebedeeld.

Toch nam het team uit Soest hier geen genoegen mee. Er viel nog 1 punt te verdelen en juist die kan besluitend zijn later in het seizoen. De laatste set ging van start maar de concentratie in het veld was voelbaar minder. Er werden servicefouten gemaakt door Sovoco en Limes kreeg door zwakke doorprik- en weglegballen de kans om hun aanval op te bouwen.

Gelukkig bleef dames 2 hard werken voor iedere bal waardoor lange rally’s werden gewonnen. Het ging lang gelijk op en de slotfase was spannender dan de rest van de wedstrijd was geweest. Op een stand van 23-24 bracht Chennise een prachtige pass, sette Anto de bal naar buiten waar vervolgens Kione vol uithaalde. Een waardige matchpoint die Sovoco naar een overwinning van 0-4 bracht. Met 5 punten “in the pocket”, speeltijd voor alle dames en een trotse coach werd deze vrijdag waarop ongeluk was voorspeld zeer positief afgesloten.

gh @ VoV, verslag via Walter Boerenkamp, webmanager Sovoco. Foto Jan van den Noort.