Vizier op volleybal

 

Sovoco vs Protos: Was VoV Top 10 waardig

VoV, 05-02-2019. 5:44 uur. Helaas niet genoemd in VoV top 10 want eigenlijk had deze wedstrijd daar wel moeten staan.  Ondanks dat heel erg veel spelers en coaches elkaar goed kennen werd er tijdens de wedstrijd niets gedaan aan vriendendiensten. Bijna de hele wedstrijd was erg spannend en over het algemeen was het niveau van de beide ploegen zeker top-1e divisie waardig.

Het welkom in het knusse sporthalletje in Soest was warm en vriendelijk. De temperatuur op en rond het veld steeg echter naar heet en vurig naarmate de wedstrijd vorderde. Beide teams waren compleet waarbij aangetekend dat van elk team één diagonaal net terug was van een hoogtestage (lees: wintersport). De diagonaal van Sovoco (oud-voorzitter van USV Protos) kon hier duidelijk beter mee omgaan dan die van het studententeam.

In de eerste set kon dit nog redelijk gecompenseerd worden door een gezonde dosis servicedruk, in de tweede set werd het duidelijk dat er ingegrepen moest worden door de technische staf van de import Utrechters. Jongeling David Hetterschijt kwam Bart Vlasblom vervangen op de diagonaal en hij liet zien dat hij het niveau prima aan kan. Mede door zijn sterke spel werd het weer een wedstrijd en konden de SURFspotters and Axell Claimers toewerken naar een spektakelstuk.

Beide ploegen vochten voor elk punt en speelden vol vuur (positief). Het publiek, waaronder veel Utrechtse studenten, maakten het feest compleet door gezang en geschreeuw. Het was duidelijk dat op deze tribune ”gewoon” alcohol gedrongen mag worden.

De huidige studenten wonnen set drie tegen hun voorgangers op het nippertje door een direct opslagpunt. In de hele set is het verschil niet meer geweest dan 3 punten en aan beide kanten werd er veel tactisch gewisseld.

Set 4 was zo mogelijk nog spannender. De Soestenaren moesten hun libero (ook een oud-Protosser die trouwens erg goed speelde) vervangen omdat deze tijdens te enthousiast juichen zijn enkel had geblesseerd. Voormalig Protos HS1 aanvoerder Koen van Dam nam deze taak daarna op zich en kreeg (uiteraard) niet heel veel te doen.

Spectaculaire aanvallen, headshots, tactische wissels, direct opslagpunten en lange rally’s, alles kwam voorbij. Het eerste setpunt was voor Sovoco, het eerste matchpunt werd direct benut door de Domstedelingen door een zeldzame aanvalsfout van Soest.

Uiteraard is het gemakkelijk gezegd als je wint maar het was wel genieten. Bijna alle spelers (Sovoco en Protos) , veel supporters en zelfs trainers namen om half één de trein naar Utrecht na een gezellige avond socializen. Wij hebben veel complimenten gehad voor een mooie wedstrijd maar de grootste complimenten gaan naar de sfeermakers uit Soest en Utrecht.

Volgende week zaterdag weer een thuiswedstrijd. Om half 5 in sportcentrum Olympos is de eerste opslag tegen de hardhitters van VC Sneek. Wie spektakel wil zien raad ik aan iets eerder naar de hal te komen om onze Friese gasten te zien inslaan.

gh @ VoV, verslag van Bernard Schoonbeek, USV Protos.