Spannend duel eindigt in mineur voor Roosendaal D1

VoV, 22-09-2020. 13:10 uur. Het eerste damesteam van De Moriaan/Symmachia Roosendaal heeft de openingswedstrijd van het seizoen met 2-3 verloren van Activia 2. Na een 1-2 achterstand in sets sleepten de Roosendalers er nog een vijfde set uit, maar een 12-7 voorsprong bleek niet genoeg om de winst te pakken. “Dat mag niet gebeuren en werpt een schaduw over de wedstrijd die verder van hoog niveau was. Het was een mooie, spannende wedstrijd tussen twee aan elkaar gewaagde teams,” keek het coachduo Krijn Verlek en Jos van der Pluijm terug.

De selectie van de Brabanders heeft ten opzichte van het afgelopen seizoen dat promotie opleverde, een aantal wijzigingen ondergaan. Vertrouwde gezichten zijn aanvoerder Esther Verbraak, spelverdeelsters Eefje Harmsen en Naomi van de Wijngaard, passer/lopers Minke Compagne (geblesseerd), Martine Westveer, diagonalen Samantha van der Heijden en Kim Robben en middenspeelsters Tess Bosma en Fleur Zonder.

Halverwege afgelopen volleybaljaargang kwam libero Manique van Kooij over van competitiegenoot Voltena 2 en sinds dit seizoen maken passer/loper Evi Lagendijk en middenspeelster Iza Lagendijk, afkomstig van eersteklasser Apollo, deel uit van het twaalfkoppige team.

“Het is een jong, talentvol team met veel mogelijkheden. Wij hebben veel vertrouwen in deze groep. Voorgaande seizoenen pendelde de ploeg tussen de tweede en derde divisie. Dat gaat nu niet gebeuren. Dit team wordt geen kampioen in de tweede divisie, maar gaat ook zeker niet degraderen. We kunnen daarom lekker vrij en ontspannen spelen. Plezier en passie in het spel uitstralen,” is de wens van Verlek en Van der Pluijm.

Na een voorbereiding waarin geoefend werd tegen tweede- en eerstedivisionisten uit binnen- en buitenland, was de eerste krachtmeting met Activia D2 er gelijk een op hoog niveau. De teams maakten er een spannende wedstrijd van, waarin de eerste en derde set door de bezoekers uit Sint-Anthonis werden gewonnen met respectievelijk 26-28 en 21-25. De tweede set was met 25-21 een prooi voor de thuisploeg. Zowel in de eerste als derde set kregen de Roosendalers een voorsprong van minimaal vier punten, maar beide keren volstond deze niet om aan het langste eind te trekken.

“Des te knapper dat wij in de vierde set ons wel weer wisten te herstellen van die tegenvaller en met 25-22 een beslissende vijfde set afdwongen,” vonden Verlek en Van der Pluijm, die al hun speelsters binnen de lijnen brachten en alleen de zeer goed spelende Martine Westveer vijf sets lieten staan.

In de laatste set startte de thuisploeg voortvarend door gelijk afstand te nemen en – zo leek het – af te stevenen op de winst met een 12-7 voorsprong. De laatste drie punten werden echter niet gemaakt, waardoor de bezoekers alsnog met 12-15 langszij konden komen.

gh @ VoV, verslag van Jos van der Pluijm, trainer/coach De Moriaan/Symmachia Roosendaal D1. Foto Jan van den Noort.