Vizier op volleybal

 

Spelen voor Brouwer/ Meeuwsen ten einde

VoV, 01-08-2021, 16:08 uur. Alexander brouwer en Robert Meeuwsen zijn er niet in geslaagd om zich bij de Olympische Spelen in Tokyo voor de kwartfinale te plaatsen. Na de rechtstreekse plaatsing voor de achtste finale via een tweede plaats in de poule loten ze als tegenstander het Noorse kampioen duo Mol/ Sorum, hetgeen een te zware opgave voor het Nederlandse tweetal betekende.

In de eerste set bouwden de Noren via deelwinsten in de set tussen de veldwissels (4-3, 4-3, 4-3, 4-3) een 16-12 voorsprong op richting de big points. Oranje deed zichzelf middels een drietal foutserves en een uitgeslagen aanval tekort in deze periode terwijl de Noren via drie blokpunten van Mol in die fase de Nederlandse aanvallen onschadelijk wisten te maken.

Na de 16-12 ging het BTN-duo met een eerste bal nogmaals inde fout (18-13), waarbij de gedachte om zo te scoren prima was, beide Noren stonden hoog in de speelhelft, maar het aan de uitvoering mankeerde. Bij 19-16 werd voor de laatste keer van kant gewisseld, een harde Noorse aanval en een tweede bal score maakten de twee nog benodigde punten voor Noorwegen, dat de set met 21-17 won.

In de tweede set moest Oranje bij 4-1 al de time out in, Mol had opnieuw zijn blok goed staan en liet daarmee twee scores achter elkaar noteren. Na de 5-2 knokten Brouwer/ Meeuwsen zich mede door een drietal gekregen punten naar een 8-6 tussenstand en toen van de zeven volgende punten er vier naar Nederland gingen bood de 11-10 bij de technische time out weer perspectief voor het BTN-duo.

Tot 13-13 konden Brouwer/ Meeuwsen via de side out gelijkmaken, na de 14-13 lukte dat niet, een Noors ace voorkwam dat. De twee punten verschil bij 17-15 werden er drie toen de video challenge uitwees dat Nederland een minuscule netfout had gemaakt, met 19-16 werd er weer en voor de laatste keer van speelhelft gewisseld. Noorwegen ging bij 19-18 de time out in, tee foutserves later stond het 20-19, het matchpoint liet Noorwegen vervolgens niet onbenut en met 21-19 pakten ze de 2-0 winst.

De scores waren als volgt verdeeld. Aanval 27/25, blok 6/1 en aces 1/0. De Noren hadden met 10/8 een iets hogere foutenlast.

Brouwer/ Meeuwsen sluiten de Olympische spelen als negende af.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto OS Tokyo.