SSS Heren 2 en VIVES blijven koploper.

VoV, 27-03-2022. 10:35 uur. In de Eerste Divisie A bij de mannen gingen de geplande wedstrijden van Apollo 8 vs. SSS H2 Barneveld en C.S.V. deze week niet door, wat restte was een viertal duels.

Waaronder de clash in Groningen tussen de studententeams van Donitas en Veracles. Een duel dat beide teams vanwege de eer beslist niet mogen verliezen, maar waar er altijd één de pineut is, omdat het niet anders kan. Deze keer was Donitas wel heel erg de pineut met een 0-4 nederlaag. Ze kregen 17, 18, 23 en 19 punten mee.

Bij VC Zwolle vs. DIO/ Bedum H2 ging de winst mee naar het hoge noorden. Zwolle kon een 2-1 voorsprong in sets niet verzilveren in de vierde set (17-25) en verloor daarna ook de tiebreak (18-20).

Set-Up IJsselmuiden had vs. Renswouw wat goed te maken vanwege het uitverlies bij rode lantaarndrager Apollo 8 vorige week. Dat deden ze met 3-2 winst tegen de nummer drie van de ranglijst. Renswouw dwong met 17-25 de tiebreak af, die ze vervolgens met 16-14 verloren.

Avior kreeg koploper SSS Barneveld H2 op bezoek en keek na drie sets tegen een 0-3 achterstand aan, waarin ze per set tot 18, 19 en 14 punten waren gekomen. De vierde set wonen ze daarna met 25-22.

De stand aan kop is nu:

• 1> SSS Heren 2 3,85 (50/13)
  • 2> DIO Heren 2 3,40 (34/10)
  • 3> Renswouw 3,23 (42/13)

In de Eerste Divisie B bij de heren was de kraker van de week het duel tussen VIVES en RVV. De eerste twee sets waren ook krakers met 26-24 en 28-30. Daarna trok VIVES de winst met twee keer 25-21 naar zich toe.

Volley Zuid kreeg na de doordeweekse nederlaag tegen VTC Woerden de kans om zich op zichzelf te revancheren. Dat moest dan gebeuren tegen Kangeroes. Die kans werd niet benut, met 1-3 ging de winst naar de gasten. De 24-26 in de derde set en 10-25 in de vierde maakten het definitief.

Donki Sjot H2 stond voor dezelfde opgave na het doordeweekse verlies tegen Skunk. Het vlekje van de verloren derby kon tegen VC Limac H2 weggewerkt worden. Maar ook hier ging dat niet door. De gasten wonnen met 1-3, na de verloren eerste set wonnen ze er drie op rij. Met 22-25, 15-25 en 23-25.

VTC Woerden (uit naar EMD-Tooling) en Skunk (thuis tegen Servia) hadden de gelegenheid om aan de doordeweekse zeges een goed vervolg te geven. Skunk deed dat met een 3-2 zege tegen Servia, via 15-12 in de vijfde set en bij EMD Tooling vs. VTC Woerden werd noch een uitslag noch ‘uitgesteld ingevuld. Daar staat nog steeds 17:00 uur.