SSS verrast VC Limax in eigen huis

VoV, 20-03-2023. 4:00 uur. De volleyballers van SSS Barneveld zorgden voor een verrassende uitslag door het Limburgse VC Limax in eigen huis een 2-3 nederlaag toe te brengen. Via de setstanden 25-21, 23-25, 25-20, 22-25 en 13-15. De gewonnen sets waren nipt, maar nipt gewonnen sets tellen ook gewoon mee.  In het reguliere seizoen verloor SSS zowel thuis als uit zonder setwinst van dezelfde tegenstander, dit keer pakten de Barnevelders zelf de winst. Na de zege van vorige week was dit voor SSS de tweede overwinning op rij,

• 06> Sliedrecht Sport 1

In de openingsset wist VC Limax van een 13-16 achterstand een 18-16 voorsprong te maken, bij 20-20 was er weer evenwicht. De serie naar 23-20 maakte vervolgens het verschil. In de tweede set ging het tot 23-23 gelijk op met in de aanloop daarnaartoe alleen een voorsprong  van VC Limax bij 17-16 en verder was SSS steeds de leidende ploeg. Op 22-24 kon de thuisploeg verlies nog één keer uitstellen voordat SSS de stand gelijktrok.

In de derde doorgang waren de rollen omgekeerd, met een zeer sterk uit de startblokken komende thuisploeg (7-2). Een aantal keren was SSS een puntje van de aansluitende treffer verwijderd (11-9, 18-16) hetgeen VC Limax steeds vakkundig wist te voorkomen. Met vanaf 22-17 side out scores pakte de thuisploeg de 2-1 voorsprong.

Na 13-11 in de vierde set wisten de gasten de score om te buigen naar 13-16. VC Limax kwam via 15-19 nog terug naar 19-20 en 22-23, waarna SSS de tiebreak met een side out en breakpoint pakte. In de vijfde set had de thuisploeg de betere start (4-1), maar gaf de voorsprong uit handen. Met 7-8 werd er van kant gewisseld, de 8-11 werd door SSS  naar een 13-15 zege getild.