SSS wint inhaalduel via tiebreak van VCN

VoV, 13-05-2021. 6:17 uur. Bielderman Koetsier/ SSS heeft de tweede tiebreakzege in een week behaald. Afgelopen zaterdag waren ze thuis met 3-2 te sterk voor VoCASA, gisteravond werd de inhaalwedstrijd in Capelle tegen ComputerPlan VCN met 2-3 gewonnen. Alleen in de vijfde set was er van een wezenlijk verschil sprake, daarvoor deden de ploegen eigenlijk heel weinig voor elkaar onder, met als voorbeeld bij uitstek de 34-36 in de eerste set.

VCN leek daarin bij 23-19 het beslissende gaatje te hebben geslagen, maar SSS kwam bij 23-24 als eerste op setpoint. Vervolgens duurde het nog tot 34-34 voordat VCN zichzelf met een technische fout en een foutserve naar set verlies speelde.

In de tweede en derde set bedroegen de verschillen aan het eind ook twee punten. In set twee maakte VCN van 20-21 achter een 23-21 voorsprong en won met 25-23, in set drie waren de rollen omgekeerd. SSS zag een 18-22 voorsprong bij 22-22 verloren gaan, maar pakte vervolgens de setwinst en de 1-2 voorsprong in sets via 23-25.

VCN dwong een vijfde set af door in de vierde een 17-19 achterstand te veranderen in een 21-19 voorsprong. Het verschil van twee punten werd op 24-22 in winst omgezet. In de beslissende vijfde set werd met 4-8 van kant gewisseld. SSS liep uit naar 7-13 en won met 8-15.

SSS, dat elke wedstrijd bijna goed is voor een blokkerende score in dubbele cijfers, kreeg gisteren weinig grip op de VCN-aanvallers.

Trainer/ coach Hans Seubring van de winnende ploeg zei in de Barneveldse Krant: “Het niveau lag dicht tegen elkaar aan, wel merk je dat het tegen het einde van het seizoen loopt. De echte spanning ontbrak gewoon”