Stabiel seizoen tot nu van ATC Heren 1

VoV, 16-11-2021. 5:04 uur.  Het team bleef na afgelopen covid periode bij elkaar. En trainer/ coach Albert bleef de heren trainen en coachen. Als doelstelling heeft heren 1 om mee te strijden bij plek 1 t/m 5.

De 1ste wedstrijd van dit nieuwe (hopelijk covid vrije) seizoen werd in Almelo gespeeld tegen Aastad.  De eerste twee sets was duidelijk te merken dat ATC nog in moest komen en nog weinig routine en automatismen had, waardoor set verlies. Vanaf set 3 en 4 kwam ATC beter in zijn spel en deze sets werden ook gewonnen, een 5 setter was noodzakelijk, hierin trok Aastad aan het langste eind de start voor ATC was een 3-2 nederlaag.

De 2e wedstrijd was tegen ISIVOL, het was duidelijk dat dit team sterk was en ATC hier een geduchte tegenstander tegen zou krijgen. Set 1 werd met 5 punten verschil verloren. En set 2 met 2 punten verschil ook verloren. De 3e set ging ook verloren voor ATC. Waarna het Hengelose team toch de rug rechtte en de 4e set met 25-15 wist te winnen. Weer een 3-2 verlies.

De 3e wedstrijd was uit tegen RAS een tegenstander die ATC niet zo goed ligt. Hoewel de eerste set gewonnen werden, verloren de mannen uit Hengelo set 2 en 3. Daarna wist ATC karakter te tonen en won set 4 en 5. De eerste winst was een feit.

De 4e wedstrijd was tegen de studenten uit Enske, die stonden nog puntloos onderaan. Al was tijdens het inspelen wel enige verbazing omdat de ballen keihard door de jonge studenten tegen de vloer werden gewerkt. ATC die kan bouwen op ervaring Sake een fitte 50e en Remco een fitte 40 plusser. Met hierom heen snelle en rappe midden dertigers en jonge hond Dick. Wist de wedstrijd tegen de losgeslagen studenten met 4-0 te winnen.

De 5e wedstrijd was uit naar Vriezenveen. Ook dit team is in opbouw met een mix van oud promotie en divisie spelers. ATC zou het lastig krijgen in Vriezenveen. De eerste set werd gewonnen wanneer de 2e set flink verloren werd. In set 3 en 4 kwam ATC in de 3e set goed weg en dus winst. De 4e set werd door coach Albert wat gegoocheld Remco op mid waar hij normaal diagonaal of in de passer loper positie staat. Dit bracht ook bij de tegenstander verwarring en set 4 werd gewonnen.

De 6e wedstrijd tegen Holyoke ging er spannend aan toe. Set 1 en 2 weden met 26-24 gewonnen. Daar Albert helaas afwezig was nam Remco coaching over. En bleef de start formatie ook in set 3 van kracht, teambelang voorop. Deze set werd met 25-23 gewonnen, in set 4 wisselde Sake met Remco en set 4 werd na achterstand van 6 punten ook gewonnen.

Conclusie is dat ATC heren1 na zes wedstrijden op een verdienstelijke plek 4 staat. Dat ze met Albert een prima trainer/ coach hebben. En dat het team wat bestaat uit Hard hit Dick, lekker, lekker Bart, alles kunner Klaas, bubbel Jim, defense Martin, rustige Michiel, stabiele Roy, en de twee oudjes Sake en buitenlandse invloed Remco prima mee kunnen dit seizoen.

ATC heren1 wenst iedereen verder nog een goed volleybal seizoen toe en hoopt dat iedereen veilig en gezond blijft en dat we snel weer publiek mogen verwelkomen bij de wedstrijden.

gh @ VoV, overzichtsverslag door Remco Paulsen, ATC Heren 1. Foto Jan van den Noort.