Stand van zaken bij dames en heren in Italië

VoV, 21-03-2022. 17:55 uur. In de Italiaanse Serie A1 nadert het reguliere seizoen ook zijn einde. De meeste teams hebben er 24 van de 26 wedstrijden opzitten, een paar ploegen zoals Novara en Perugia lopen daarop achter met 22 gespeelde duels, en een zestal teams moet nog één wedstrijd inhalen. In de stand staat Novara met 22-58 bovenaan, direct gevolgd door Conegliano (23-57) en Monza (24-57). Scandicci moest dit weekend terrein prijsgeven, ze verloren op eigen veld met 2-3 van de nummer negen Vallefoglia.

Novara won met 1-3 bij Trentino, mede dankzij 14 treffers van Nika Daalderop. Conegliano van Robin de Kruijf kwam niet in actie. Monza pakte een clean sheet zege tegen Perugia van Britt Bongaerts (foto boven).   De Belgische Lise van Hecke werd daar MVP, ze scoorde 18 keer. Britt maakte er 18 minder dan zij.

Bij Casalmaggiore vs. Chieri werd de Belgische Kaja Grobelna MVP, haar ploeg won met 1-3 via o.a. twee nipt setzeges met 26-28 en 23-25. Middenmoter Cuneo van Marrit Jasper verloor met 3-2 van Bergamo dat drie plaatsen lager op de ranglijst staat. Marrit Jasper had drie invalbeurten, voordat ze in de vijfde set in de basis stond. Ze scoorde 3 keer.

En bij Roma vs. Busto A. kon de thuisploeg een 0-2 achterstand wegwerken, maar ging er in de vijfde set nog met 12-15 af. Camilla Mingardi werd MVP, mede dankzij 29 gescoorde punten.

De volledige stand na afgelopen weekend is:

• 01> Novara 22-25 (Nika Daalderop)
  • 02> Conegliano 23-57 (Robin de Kruijf)
  • 03> Monza 24-57
  • 04> Scandicci 24-51
  • 05> Busto Arsizio 24-49
  • 06> Chieri 23-29
  • 07> Cuneo 24-23 (Marrit Jasper)
  • 08> Firenze 23-32 (Yvon Beliën, Jolien Knollema)
  • 09> Vallefoglia 23-21
  • 10> Bergamo 23-20
  • 11> Perugia 22-20 (Britt Bongaerts)
  • 12> Casalmaggiore 24-19
  • 13> Roma 23-17
  • 14> Trentino 24-16

Bij de mannen in Italië moet er nog één wedstrijd gespeeld worden (Civitanova vs. Milano) en dan zit het reguliere seizoen erop. Afgelopen weekend stonden de koploper (Perugia) en directe belager (Civitanova) tegenover elkaar. Voor 2.500 toeschouwers won Perugia van Thijs ter Horst met 3-0 (25-21, 25-22 en 31-29). Ter Horst had twee invalbeurten.

Bij Modena vs. Padova (3-1) ontbrak Nimir Abdel-Aziz op het wedstrijdformulier, van Garderen stond er met onder andere 11 treffers wel op. Cisterna van Twan Wiltenburg won met 3-0 van Trentino, nipt waren de setwinsten in de eerste en derde set met 28-26 en 25-23. Ruim was de tweede set met 25-19 voor hen. Wiltenburg scoorde 4 keer.

Verder won Verona met 3-1 van Monza, verloor Valentia met 0-3 van Piacenza en won Milano van bondscoach Piazza met 3-1 van Taranto.

De stand waarin qua volgorde geen wijziging meer komt is nu:

• 01> Perugia 24-67 (Thijs ter Horst)
  • 02> Civitanova 23-54
  • 03> Trentino 24-53
  • 04> Modena 24-51 (Nimir Abdel – Aziz, Maarten van Garderen)
  • 13> Ravenna 24-2 (Niels Klapwijk)

De play-offs volgen als de laatste wedstrijd in het reguliere seizoen is gespeeld.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto’s CEV.