Stand van zaken in Italiaanse Serie A1 (m).

VoV, 07-03-2023. 4:27 uur. In de Italiaanse Serie A1 bij de mannen hebben de teams  er allemaal 21 wedstrijden opzitten en nog één in het reguliere seizoen te gaan. Voordat de play-offs beginnen. De stand na de voorlaatste wedstrijddag is:

• 12> Siena 15 (Maarten van Garderen)

Zoals uit de stand blijkt steekt Perugia er met kop en schouder bovenuit, is er een redelijk compact middendeel en staan er nog drie teams onderin in de gevarenzone.

Afgelopen weekend speelde Siena voor 1.150 toeschouwers thuis tegen Verona en verloor met 0-3 (21, 20, 19). Van Garderen scoorde 7 keer, Maksim Sapozhkov werd tot MVP gekozen. Ook Piacenza van Freek de Weyer verloor met 3-0. Uit bij Cisterna. Voor 1.650 bezoekers. De Weyer had een invalbeurt.  Efe Bayram kreeg daar de MVP-titel.

Koploper Perugia boekte een vlotte 0-3 (22, 19, 19) zege bij Taranto. Totaal 3.100 toeschouwers waren er getuige van. Spelverdeler Simone Giannelli werd er tot MVP gekozen. Trentino leverde uit bij Padova een boeiende wedstrijd op, die door de bezoekers voor 4.150 toeschouwers met 1-3 werd gewonnen. De eerste set ging met 27-25 naar de thuisploeg, de laatste met 27-29 naar de bezoekers. Daartussen kreeg de thuisploeg 21 en 22 punten per set mee. MVP werd Matey Kaziyski.

Modena verloor thuis met 2-3 van Monza. Met 30-28 en 25-18 konden ze de 0-2 achterstand wegwerken, maar na de 2-2 gelijke stand pakte Monza met 16-18 de tiebreakwinst. Er waren 3.350 toeschouwers, Stephen Maar, die 27 keer scoorde werd MVP. Adis Lagumdzua van Modena liet 33 punten noteren.

Civitanova won voor 1.900 toeschouwers met 3-0 (22, 15, 12) van Milano, de ploeg van bondscoach Piazza. MVP werd Mattia Bottolo.

Op de laatste speeldag van het reguliere seizoen reist Siena naar Monza, heeft Milano thuisvoordeel tegen Taranto en gaat Padova op bezoek bij Piacenza. Alle drie teams in de kelder van de ranglijst hebben dus een zware klus om er uit te klimmen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV, Perugia.