Stand van zaken in zusterpoule Oranje (III)

VoV, 23-08-2021. 6:22 uur. In poule B, waaruit na de poulefase de tegenstanders van de top 4 van de Oranjepoule komen, werd gisteren de topper Duitsland vs. Bulgarije en het staartduel Griekenland vs. Spanje gespeeld. Alle teams in deze poule hebben er nu drie wedstrijden opzitten en gezien de huidige tussenstand kan het nog alle kanten op met de bovenste vier posities.

Duitsland (foto boven) vs. Bulgarije was een enerverende vijfsetter, die na een gelijk opgaande eerste set steeds duidelijke setwinsten voor één van beide teams kende. Duitsland won de openingsset met 25-23, nadat Bulgarije een 23-21 achterstand bij 23-23 ongedaan had gemaakt.

In de tweede set was Bulgarije oppermachtig (5-10, 9-15, 13-20) en won met 16-25, daarna namen onze Oosterburen een 2-1 voorsprong in sets met de 25-21 winst in de derde set. Bulgarije kon de tiebreak afdwingen via 18-25 in de vierde set. Na de 18-20 stand bij het begin van de big points maakten ze de set in een keer uit. De tiebreak ging naar Duisland. De 8-3 bij de veldwissel kreeg met 13-6 een vervolg aan de andere kant van het net en werd met 15-10 afgesloten.

Bij Duitsland werd Louise Lippman met 18 punten topscorer. De naamgenotes Dimitrova (zusjes?) waren aan Bulgaarse kant goed voor 50 van de 78 eigen punten. Emeliya maakte er 18, Gergana 19 en Nasya 13.

Bij Griekenland vs. Spanje ging de winst met 2-3 naar de Spaanse dames. Na de 22-25 en 26-24 brachten de 16-25 en 25-22 de stand op 2-2. In de beslissende vijfde set trok Spanje de winst met 13-15 naar zich toe.

De stand is nu in poule B, met vermelding van gewonnen wedstrijden en behaalde punten:

• 1> Polen 3-9
  • 2> Bulgarije 2-7
  • 3> Duitsland 2-5
  • 4> Tsjechië 1-3
  • 5> Spanje 1-2
  • 6> Griekenland 0-1

We houden u op de hoogte hoe het verder in deze poule gaat.