Steenkoude douche team Koolhaas in Turkije

VoV, 01-02-2020. 5:00 uur. Yesilyurt, de ploeg van Nicole Koolhaas, heeft gisteren een flinke afstraffing in de Turkse competitie gehad. Tegenstander Fenerbahce liet geen spaan heel van de nummer vijf uit de stand.

Op eigen veld werd met 0-3 verloren. Totaal haalde de ploeg van Koolhaas een eigen score van 19 punten in de hele wedstrijd, de setstanden waren 7-25, 7-25 en 16-25. Koolhaas stond de eerste twee sets in de basis en scoorde 1 keer.

In de eerste set ging het tot 6-8 nog gelijk op, daarna scoorde Yesilyurt nog één keer, bij 7-24. In de tweede set kreeg Yesilyurt na 7-13 geen punt meer voor henzelf op het scorebord. En ze kregen er ook geen van Fenerbahce. In de derde doorgang waren de tussenstanden 3-16, 10-23 en 16-25. Wellicht heeft men zich bij Fenerbahce nadien afgevraagd “Waren wij nu zo goed of was de tegenstander nu zo slecht.”

Anne Buijs speelde gisteravond met THY tegen koploper VakifBank. Het werd een 0-3 (22, 19, 20) nederlaag. Anne Buijs begon op de bank, had in de eerste set een invalbeurt en begon in de tweede en derde in de basis. Ze scoorde 11 keer.

In de openingsset sloeg VakifBank het gaatje van 10-10 naar 10-16, THY kwam nog terug naar 21-23, maar moest toen passen. In de tweede set werd de 7-14 een 12-20 tussenstand, waarna de set naar de gasten ging. En in de derde set kon THY de 6-14 achterstand tot 17-18 inlopen, maar ging vervolgens met 20-25 ten onder.

Bij VakifBank werd Haak met 25 punten topscorer. Michelle Bartch, die vanuit China de ploeg is komen versterken, maakte 14 punten.

VakifBank is de koploper in Turkije, Yesilyurt staat vijfde en THY zesde.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Nicole Koolhaas CEV.