Vizier op volleybal

 

Sterk begin voorbereiding Sudosa-Desto D1

VoV, 09-09-2022. 2:25 uur. Inmiddels zijn ze alweer drie weken hard aan het trainen bij Visser Assen/ Sudosa-Desto dames 1. De contouren van het beoogde spel worden langzaam zichtbaar op het pas geschilderde veld in Sporthal Olympus.

In het eerste weekend van de voorbereiding is het team vooral bezig geweest teambuilding en is er geen voet in de zaal gezet. Er kon nog heel even genoten worden van een vrij weekend.

Het tweede weekend bracht een rit van Assen naar Turnhout (België). Dit kon in de kleurige Kia’s van Virena Autogroep. Na een flink bord pasta werden er in de avond nog team- taken en waarden besproken. De overnachting was in het zuiden van het land waar het na een kort ritje tijd was voor de eerste echte test van de voorbereiding.

Een toernooi in België met 66,6 % Nederlandse teams. Je zou je af kunnen vragen of de brandstof gratis is. Sudosa-Desto zat in een poule met Sliedrecht Sport dames 1 en Asterix Avo Volley. In de hierop gevormde winnaarspoule kwam Sudosa gelijk te staan met VC Sneek dames 1. Zij wonnen uiteindelijk het toernooi op puntensaldo. Hier kunnen natuurlijk weinig conclusies uit getrokken worden, al is het toch fijn dat de eerste test meteen geslaagd was.

Het tweede weekend bestond uit twee wedstrijden. De eerste werd in de thuishal Olympus gespeeld tegen SCU Emlichheim. Tevens was dit een testdag voor de Nevobo. De wedstrijd werd ruim gewonnen, wat bevestigde dat het team op de goede weg is. Het tweede deel op zondag bestond uit een wedstrijd in Martiniplaza in Groningen als voorprogramma van de Volleybaldames. In een hal van groot formaat spelen is natuurlijk altijd bijzonder. Eurosped was de tegenstander en toonde goed spel. De gasten wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 2-3.

Het derde testmoment staat aankomend weekend gepland. Op zaterdag speelt Visser Assen/Sudosa-Desto dames 1 om 15.00 uur in het Landstede Sportcentrum in Zwolle tegen VC Zwolle Topvolleybal. Op zondag nemen ze deel aan het Willy Damhuis Toernooi in Ootmarsum.

gh @ VoV, bron en foto persbericht Visser Assen/ Sudosa-Desto dames 1.