Vizier op volleybal

 

Sterk verjongd Gemini D1 start seizoen met nieuwe trainer

VoV, 05-09-2022. 17:00 uur. Zaterdag 10 september begint het seizoen 2022-2023 voor Dames 1 van Kerkemeijer Gemini met de 1e ronde van de Nationale Beker. Daarvoor gaat het team naar Hoogeveen, waar het een driekamp speelt waarvan alleen de winnaar doorgaat naar de volgende ronde. Om 14.00 uur spelen de dames tegen het plaatselijke Betech Olhaco D1 en om 16.00 uur tegen Engeltherm WSV D1 uit Warnsveld, teams die ook competitie spelen in de 2e divisie.

Voor de Gemini dames is het een prima gelegenheid om te kijken hoe ze er voor staan voor de start van de reguliere competitie op 17 september. Er is immers nogal wat veranderd. Na afloop van de vorige competitie vertrokken de trainer en vier dames vanwege verschillende redenen. Inmiddels was de ervaren trainer/coach Jan van Uitert al aangesteld die toen meteen is begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Natuurlijk moest er ook aanvulling van speelsters komen. Dat is gelukt door de komst van vier jonge talenten die allen al vele jaren hun opleiding bij Gemini hebben gehad. Twee van hen stromen door vanuit het 2e team en twee speelden één jaar bij een andere vereniging, waar zij ervaring opdeden in de Derde Divisie. Hierdoor is er een zeer gemotiveerde mix ontstaan van geroutineerde speelsters en jong talent.

Op de foto wordt de nieuwe trainer geflankeerd v.l.n.r. door de 18-jarige Bente Snuverink, de 17-jarige Mara Noten, de 22-jarige Daphne van der Lelie en de 19-jarige Anke Walvoort. Iedereen is heel blij met hun komst, want zij hebben in oefenwedstrijden al laten zien de stap hoger aan te kunnen.

gh @ VoV, bron en foto persbericht Gemini Dames 1.