Vizier op volleybal

 

Sterke start organisator Bavo Beach Haarlem

VoV, 02-08-2020. 20:52 uur.  Op 25 en 26 juli organiseerde de snelgroeiende beachtak (Bavo Beach) van VC Spaarnestad op het mooie complex met 10 beachvelden in de Haarlemse wijk Schalkwijk voor het eerst in haar bestaan een prachtig en professioneel georganiseerd toernooi voor topdivisie t/m 3e divisie. Er deden 16 topdivisieteams, 24 eerste divisie- en 24 tweede divisieteams mee. En waren wedstrijden op derde divisieniveau. Een ideale mix van top- en breedtesport.

Omdat tot zaterdag 8 augustus geen DELA Eredivisie beachvolleybal wordt gespeeld zijn veel eredivisiekoppels uitgeweken naar de topdivisie. Dat leverde een groot aantal aanmeldingen voor dit toernooi op, waardoor een aan tal goede spelers een niveau lager zouden moeten spelen. Daarom is door de Nevobo-organisator in de 1e en 2e divisie het aantal beschikbare plaatsen verruimd van 8 naar 12 teams.

Bavo Beach/VC Spaarnestad had voor een professionele ambiance gezorgd. Er was een ervaren wedstrijdleiding, een professionele Foodtruck, een professionele speaker (Jan van der Meulen, de vaste speaker bij de schaatswedstrijden in Thialf Heerenveen).

Vooral bij de heren was het spelersveld sterk. Een aantal spelers had al meegedaan aan het 1e DELA Eredivisietoernooi in Zaandam op 1 juli, waar de Haarlemse “local hero” Jary Kroon net aan de finale miste. Er deden een groot aantal spelers mee die afgelopen jaar bij de heren indoor eredivisie speelden: Chris van Mullem, Gianno Beij, Mika Prins, Cain van Hal (allen ZVH), Joris Zwanenburg (Vocasa), Daan Haanappel (Taurus), Erik van der Schaaf en Sam Gortzak (beide Lycurgus), Tom Koops (SSS), Robin Ottenhof, Max van Straten (Zaanstad), Jeffrey van Wijk (Sliedrecht Sport).

Verder was er oud-international Jasper Diefenbach (nu spelend voor VV Utrecht) en een aantal oud-eredivisiespelers: Ramon Martinez Gyon (Zwolle), Eric Jan Rotfusz en Jeroen van Zwieten (beide Inter Rijswijk). Ook een ervaren eredivisie beachspeler als Gijs van Pruijssen deed mee, evenals een aanstormend indoortalent als Siem Ooijman (speler van Oranje en komend seizoen topdivisie spelend bij Inter Rijswijk).

Bij dames waren er natuurlijk ook een aantal sterke speelsters als de oud-eredivisie indoor en beachspeelsters Roos van der Hoeven, Dineke van Dijken en Quirine Oosterveld en het zeer ervaren beachduo Annemieke Driessen en Ilke Meertens, die in het verleden ook op de Europese toernooien aanwezig waren. Ook daar waren een aantal speelsters die op 1 juli in de eredivisie speelden. En natuurlijk waren er de aanstormende talenten Nadine Everaert en Esmee Priem (uit de talentenkoker van de familie Everaert). En via een wildcard mocht Janne Koops (speelster van Jeugd Oranje onder 16) laten zien wat ze in haar mars heeft.

De inbreng van Bavo Beach/VC Spaarnestad was op dit toernooi kwalitatief nog beperkt. Het toernooi viel midden in de Haarlemse schoolvakanties en Bavo Beach/VC Spaarnestad is nu nog een sluimerende reus, die komende jaren los gaat barsten. Het moest nu komen van spelers van buiten die komend jaar bij VC Spaarnestad gaan spelen: Jary Kroon (heren 1), nu 3e in de topdivisie heren, Mats Beentjes (heren 3) en Joost van Anrooij (heren 2), Marije Bouterse (dames 2) en Rudie Dopp (dames 1), nu via een wildcard spelend in 1e divisie.

En Meike van Essen (dames 2 van Spaarnestad) was de enige die al langer bij VC Spaarnestad speelt. Maar op lager niveau speelden de aanstormende Spaarnestad-jeugd in de 3e divisie (Benthe Essink, Sanne van Leeuwen en Jody Burger) ook mooie partijen.

Voor de medaillewinnaars in de topdivisie, eerste divisie en tweede divisie zie onderstaande eindstanden. Bavo Beach en VC Spaarnestad krijgen een nieuwe kans om een professioneel toernooi neer te zetten op zaterdag 22 en zondag 23 augustus

Overzicht medaillewinnaars

  • Topdivisie heren: Chris van Mullem + Mika Prins, 2. Jasper Diefenbach + Daan Haanappel, 3. Jary Kroon + Erik Nijland
  • Topdivisie dames: Roos van der Hoeven en Pleun Ypma, 2. Nadine Everaert en Esmee Priem, 3. Annemieke Driessen en Ilke Meertens
  • 1e divisie heren: Erik Jan Rotfusz en Jeroen van Zwieten, 2. Sam Gortzak en Erik van der Schaaf, 3. Sam van der Loo en Siem Ooijman
  • 1e divisie dames: Anique Tavenier en Danique Timmermans, 2. Hiske van Duinen en Luca Leithuijser, 3. Dineke van Dijken en Quirine Oosterveld
  • 2e divisie heren: Marijn ten Barge en Wessel Timmerman, 2. Matthijs Goossens en Ido Ruijs, 3. Bart Jan Stolk en Max van Straten
  • 2e divisie dames: Lieke Gijsen en Joy Post, 2. Heike Faber en Elisabeth Wegen, 3. Luna van Bezooijen en Isa Roefs

gh @ VoV, bron Andre Triep, Foto’s FIVB