Sterke start TTP, Dynamo tijdig wakker

VoV, 21-10-2017. 15:14 uur. De volleybal zaterdag in de Eredivisie werd geopend in Arnhem met de wedstrijd tussen Talent Team Papendal en Draisma Dynamo. De bezoekers, die gedwongen afscheid hebben moeten nemen van hun Canadese midspeler Josh Edwards,  hadden de maximale puntenbuit uit de voorgaande twee wedstrijden gescoord, TTP won met 2-3 bij Zaanstad en verloor van Orion.

In de eerste set verrasten de Talenten hun gasten. Dat kreeg vorm toen ze met 8-4 voorkwamen en Dynamo de kloof niet kon dichten. Via 10-7 ging het naar 15-9 en 17-11. TTP gaf de set niet meer af en liet Draisma Dynamo er niet al te best uitzien. Met een dikke 25-15 namen ze een 1-0 voorsprong.

Dat moet voor de ploeg uit Apeldoorn een wake – up call geweest zijn. Want meteen vanaf het begin van de tweede set waren ze wel bij de les en namen een 1-6 voorsprong, die ze via 5-8 en 8-13 uitbouwden naar 9-18.  Nico Manenschijn was trefzeker, Wessel Blom pakte punten mee en ook werd de servedruk, die er in deze set wel was en in de eerste niet,  beloond met aces van Michiel van Dorsten en Isak Helland – Hansen. Met 13-25 werd het verlies uit de eerste set rechtgezet.

Het voorwerk was gedaan, in de derde set ging het voor beide teams om één puntje. De eerste beloning voor de setwinnaar. Vooreerst geen grote verschillen in de derde set (3-3, 6-5, 7-9). Die ontstonden pas na de 10-12 tussenstand, toen Draisma Dynamo TTP er stevig onder hield en ruim afstand kon nemen naar 12-21.  Onder andere Manenschijn, Blom en Anker aan Dynamo kant en Abraham, Brilhuis en Tuinstra aan TTP kant namen de scores voor hun rekening. Dynamo pakte de set met 15-25 en zo het eerste puntje.

De volgende set was voor Dynamo twee punten waard, voor TTP één.  Opnieuw ging het aanvankelijk gelijk op (10-9),  maar in het middendeel van de set kon TTP het verschil via de side out score op twee puntjes brengen, zoals bij 13-11, 15-13 en 17-15.  Bij 18-18 was Dynamo ernaast en bij 18-20 er voorbij. Ze lieten zich daarna niet meer inhalen en wonnen de set na 19-22 met 21-25.

Bij TTP kwamen de tussen haakjes staande scores van Cas Abraham (10 ), Luuc van der Ent (10), Luuk Hofhuis (2), Martijn Brilhuis (10), Bennie Tuinstra (12), Daan Streutker (5) en Sjors Tijhuis (4).  Voor Draisma Dynamo scoorden Bart van Garderen (1), Nico Manenschijn (16),  Isak Helland – Hansen (9, waarvan 4 aces), Wessel Blom (16), Michiel van Dorsten (10) en Wessel Anker (8).