Stoltenborg en Oude Luttikhuis 2de in CL-poule

VoV, 04-12-2020. 5:28 uur. Na twee wedstrijden was de stand in poule A van de Champions League 1> Scandicci 5 punten, 2> Schwerin 3 punten, 3> Busto A. 3 punten en 4> Rzeszow met 1 punt. Voor gisteren stonden de wedstrijden Busto A. vs. Schwerin en Rzeszow vs. Scandicci op het programma. Voor Scandicci en Schwerin de gelegenheid om voor de tweede vierkamp (in Schwerin van 02-02 t/m 04-02-2021) een goede uitgangspositie voor de eindstand te krijgen.

Busto Arsizio vs. SSC Schwerin (foto boven) kende een goed begin voor de Italiaanse ploeg met een 5-1 voorsprong, die echter bij 9-10 geheel door Schwerin weggewerkt was. Teams hielden elkaar met de score in evenwicht, waarbij Busto A. diverse keren een achterstand van twee punten (16-18, 20-22) moest goedmaken voordat het in de setfinale bij 24-24 nog een keer spannend werd. Op 24-25 kwam Femke Stolteborg er voor de serve in, deze rally werd met succes door haar ploeg afgesloten voor de 24-26 setwinst.

In de tweede set lag het initiatief eigenlijk vanaf het begin (2-5) en verder gedurende de hele set (4-10, 9-17, 11-21) bij Schwerin. Op die laatstgenoemde tussenstand kwam Femke Stoltenborg er via de dubbele wissel in. Met een snelle Stoltenborg-Ambrosius combinatie op mid pakte Schwerin de ruime en dik verdiende 14-25 zege en de 0-2 voorsprong in sets.

Tot aan 19-17 in de derde set had Busto A. uitzicht op een vierde set en mogelijk dus ook nog de tiebreak. De inhaalrace van Schwerin bracht hen bij 20-20 op gelijke hoogte, de 21-23 voorsprong gaf hen de beste kans op setwinst.  Op matchpoint bij 22-24 kwam Femke Stoltenborg er voor de opslag in, de daaropvolgende rally werd door Busto A. uitgeslagen voor de 22-25 eindstand en dus de 0-3 winst voor de Duitse ploeg, die in Hayley Spelman, MVP van dit duel, haar topscorer had met totaal 19 punten.

Rzeszow vs. Scandicci leverde de derde zege op voor Scandicci en de derde nederlaag voor Rzeszow. Het werd 0-3 via 23-25, 18-25 en 16-25. De jarige Stysiak (foto boven) werd tegen haar landgenoten topscorer met 19 punten, ééntje minder dan haar leeftijd. Zij werd tevens de MVP van het duel.

Scandici kon in de eerste set bij 20-21 het voordeel naar hun kant halen, nadat ze daarvoor lang achter hadden gestaan. In de andere twee sets was er bij  16-21 al een ruime marge geschapen. Rzeszow had voordeel op blok en aces (14 om 3) maar veel nadeel op de aanval (34 om 48) en de foutenlast (15 om 9).

De eindstand in de poule na drie wedstrijden wordt 1> Scandicci 8 punten, 2> Schwerin 6 punten, 3> Busto A. 3 punten en 4> Rzeszow met 1 punt. De teams zien elkaar dus weer voor de tweede vierkamp op 2,3 en 4 februari 2021 in Schwerin.