Vizier op volleybal

 

Strijd om beste posities in de Topdivisie A (m)

VoV, 04-11-2021. 14:56 uur. Zowel in het linker (koploper 6-14, nr. 6 Reflex 6-10) als in het rechter rijtje (nr. 7 PDK 6-9, laatste 6-4) is het dringen geblazen om de beste posities in de Topdivisie A bij de mannen. Één mooie zege kan een wereld van verschil betekenen in de positie op de ranglijst. Hetzelfde geldt uiteraard in negatieve zin voor een minder mooie nederlaag.

De blikvanger is dit weekend het duel Webton vs. SV Dynamo H2. Om 19:00 uur beginnen de nummers vier (Webton, 6-11) en twee (5-12) aan hun duel, waarin een positie bij de top 3 de inzet is. Webton is op de weg terug, met zowel de prestaties als met de bezetting van de eerste selectie. Na mindere resultaten in de weken ervoor werd afgelopen weekend de winnende draad weer voorzichtig opgepakt met een 3-2 thuiszege tegen VoCASA H2. Dynamo H2, dat in de huidige stand de virtuele koploper is, boekte hetzelfde resultaat tegen Keistad. Fans van beide ploegen verheugen zich op een mooi volleybalduel in sporthal Veldwijk.

Koploper Sudosa-Desto (6-14) zou kunnen profiteren van de uitslag van Webton vs. SV Dynamo H2, aangezien een van de twee achtervolgers puntverlies zal lijden. Om daar profijt van te hebben zullen ze zelf in Huizen bij PDK een goed resultaat moeten behalen.

Een andere ploeg die baat bij de uitslag in Hengelo kan hebben is Orion H2 (6-12). Zij delen nu nog de tweede plaats met SV Dynamo H2, maar als zij de maximale buit bij VoCASA H2 (5-6) ophalen zijn ze ervan verzekerd dat zij ook na dit weekend  een week langer op het podium blijven staan.

De twee ploegen onderin hebben een pittige zaterdag voor de boeg. Rode lantaarndrager Olhaco (6-4) is gastheer voor Keistad (6-10) en nummer voorlaatst E.V.V. (ook 6-4) reist naar Kampen voor hun duel met Reflex (ook 6-10). Dat de noodzaak groot is voor de teams onderin om punten te sprokkelen is gezien de achterstand een duidelijke zaak.

Tevens bestaat de mogelijkheid voor Olhaco om de rode lantaarn ergens anders te droppen, en is voor beide Madjoe (6-6) een target om in het vizier te houden. Madjoe krijgt DIO (5-7) uit het Hoge Noorden op bezoek. De dikke 3-0 van vorige week tegen koploper Sudosa-Desto en de nederlaag van DIO op eigen veld tegen Reflex vragen om correctie.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.