Vizier op volleybal

 

Strijd om Noord Nederland en Twente Cup

VoV, 02-01-2018. 6:03 uur. De jaarwisseling zit erop en daarmee voor veel volleybalteams ook de ‘winterpauze’, de periode dat er even geen wedstrijden waren. Blessures konden genezen, er konden in de trainingen nog bepaalde accenten worden gelegd in de voorbereiding op de tweede helft van het seizoen. In de oefenwedstrijden / oefentoernooi deze week bereiden zich een aantal teams alweer voor op hun bekerronde van aanstaande zaterdag / zondag. En de fan kan in Noord Nederland en in Twente zijn favorieten aan het werk zien, al geldt dat niet voor de Sneek – supporters.

Noord Nederland Cup in Vries

Alweer voor de 14e keer organiseert de volleybalvereniging Surf in Vries de Noord-Nederland Cup voor dames. Het toernooi is vandaag vanaf 18:30 uur in Sporthal de Kamp in Vries.  Dit jaar strijden er vijf topteams om de Noord Nederland Cup, te weten Regio Zwolle Volleybal, OBEG Donitas, IBM Client Innovation Centre Benelux Veracles, Koffievoordeel.nl / Sudosa – Desto en Autoschade Kuiper / DBS Balk.  De entree voor volwassenen is € 5,– en voor jeugd  t/m 16 € 1,–.

Twente Cup in Almelo

In de IISPA in Almelo wordt er op donderdag 3 januari vanaf 18:00 uur gestreden om de Twente Cup. Het deelnemersveld bestaat daar uit drie Eredivisieteams en drie ploegen uit de Eerste Divisie.

De zes teams zijn in twee poules verdeeld. In poule A spelen Eurosped, Krekkers en Rosstars. In poule B nemen Apollo 8, Springendal Set-Up ’65 en Weghorst Makelaardij WVC Volley het tegen elkaar op. Hieronder de aanvangstijden en de poulewedstrijden. (1) is veld 1 en (2) is, juist ja!

  • 18.00 uur: (1)   Eurosped – Krekkers; (2) Apollo 8 – Springendal Set-Up ’65
  • 19:15 uur: (1)   Krekkers – Rosstars; (2) Springendal Set-Up ’65 – Weghorst Makelaardij WVC Volley.
  • 20:30 uur: (1)  Rosstars – Eurosped; (2) Weghorst Makelaardij WVC Volley – Apollo 8.
  • 21:45 uur: (1) Om het brons, de nummers 2 van de poule tegen elkaar. (2) Om de Twente Cup, winnaars van de poules tegen elkaar.

Twente Cup Jeugd

Voorafgaand aan de strijd om de ‘Senioren Twente Cup’ wordt er door een aantal junioren teams van Twentse verenigingen om de ‘Junioren Twente Cup’ gespeeld.  In de categorieën MC en MB strijden de teams van Apollo 8, Havoc, Rivo Rijssen en TiMaX/DeVoKo om de titel. Deze wedstrijden beginnen om 13.00 uur, om 16.00 uur is de finale.

gh @ Vizier op Volleybal.