Stunt van LVL, Ahyi en de Vries op dreef

VoV, 22-10-2019. 6:30 uur. In de Belgische competitie zorgde de eerste thuiswedstrijd van Ladies Volley Limburg, de ploeg van trainer coach Julien van de Vyver en Eric Meijer, voor een stunt door supercupwinnaar Asterix Avo met een 3-2 nederlaag naar Beveren terug te sturen. De fusieclub doet het toch goed want ze wonnen ook al hun eerste uitwedstrijd.

“De meisjes zullen moeten strijden als leeuwinnen”, aldus LVL-coach Julien van de Vyver vooraf en blijkens de 20-25, 29-27, 23-25, 28-26 en 15-10 heeft de ploeg met de Nederlandse Laura Overwater in de gelederen dat ook gedaan. Twee keer een achterstand wegwerken tegen het team van Paula Boonstra en Lieke Clerckx met een setscores van boven de normale lengte getuigt van onverzettelijkheid.

Hermes Oostende van Fanny Lafeber en Maureen van de Woude leed thuis een 2-3 nederlaag tegen Charleroi. De 1-2 achterstand in sets konden ze met 25-20 nog wegwerken, daarna ging de tiebreak met 16-18 verloren. VDK Gent won met 3-0 (16, 19, 12) van Michelbeke en VC Oudegem en Volley Antwerp maakten er twee sets een spannede strijd van met 28-30 en 25-23 voor de 1-1 stand. Daarna was Oudegem met 25-19 en 25-21 de baas.

Bij de mannen had de wedstrijd Tectum Achel vs Maaseik een hoog rood-wit-blauw gehalte. Maaseik won met 0-3, de setstanden waren met 30-32, 20-25 en 23-25 maar nipt in hun voordeel. De thuisploeg had met Auke van der Kamp (11 punten), Thomas Koelewijn (5 punten), Rutger Zoodsma (4 punten) en Brian Schouren (6 punen) een sterke Nederlandse bezetting, de gasten hadden met Jelte Maan (16 punten) en libero Just Dronkers de helft van dat aantal in hun team.

Volley Gent leed een uitnederlaag (3-2) bij Haasrode. Met twee keer 23-25 konden ze een 2-0 achterstand wegwerken, in de tiebreak trok de thuisploeg met 15-10 aan het langste eind. Voor Gent was Michiel Ahyi scorend goed op dreef met 24 punten en zijn collega Chris Ogink deed met 11 scores ook een mooie bijdrage in de punten pot.

Bij Roeselare vs. Lindemans Aalst kwam Stijn van Schie niet in actie voor de thuisploeg en had Twan Wiltenburg bij de gasten een invalbeurt. Tim Smit speelde de hele wedstrijd en scoorde 6 keer voor Aalst, dat overigens de wedstrijd met 3-1 verloor. De 25-16, 25-15 en 25-20 waren wel duidelijk, in de derde set kon Aalst daar met 21-25 wat tegenover zetten.

VBC Waremme verloor thuis met 2-3 van Decospan VT Menen, de ploeg van Jente de Vries. In de derde en vierde set waren de teams met 24-26 en 25-23 aan elkaar gewaagd. De 9-15 voor Menen bracht hen daarna de zege. Met 22 punten had Jente de Vries daar een behoorlijke bijdrage aan geleverd.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Laura Overwater en Michiel Ahyi (nr. 5) van zijn FB pagina.