Stunt van team Yvon Beliën, ter Horst erg trefzeker.

VoV, 15-03-2022. 6:25 uur. Na een tijdje geleden al de recordserie aan overwinningen van Conegliano ten einde te hebben gebracht was Firenze van Yvon Beliën en Jolien Knollema afgelopen weekend opnieuw goed voor een stunt. Thuis versloegen ze koploper Monza met 3-2. Na drie sets stond er via 26-24, 15-25 en 25-22 een 2-1 voorsprong op het scorebord, Monza wist er met 23-25 een tiebreak uit te slepen, maar verloor die met minimaal verschil (16-14).  Voor 500 toeschouwers scoorde Beliën 7 keer, Knollema maakte tijdens haar basisplaats in de vierde set en 3 invalbeurten 4 punten.

Cuneo van Marrit Jasper won voor 1.300 toeschouwers met 3-0 (15, 12, 22) van Casalmaggiore. Jasper had 2 invalbeurten en scoorde 2 keer. Perugia van Britt Bongaerts verloor thuis met 0-3 (14, 18, 18) van Conegliano. Bongaerts stond drie sets op spelverdeling, ze scoorde niet. Robin de Kruijf bleef bij Conegliano aan de kant.

Novara van Nika Daalderop, die met 2 invalbeurten genoegen moest nemen, won voor 400 toeschouwers met 1-3 bij Vallefoglia en werd de nieuwe koploper in Italië. Na de 26-28 en 25-21 besliste Novara de wedstrijd met 19-25 en 23-25. Daalderop scoorde 2 keer.

Verder won Busto Arsizio met 3-0 (17, 22, 21) van Trentino, was Chieri ’76 met 3-1 te sterk voor Bergamo en bleef Scandicci met 3-1 de baas over Roma.

De stand voor wat betreft de teams met Nederlandse speelsters:

• 01> Novara 21-55
  • 02> Conegliano 22-54
  • 07> Cuneo 23-32
  • 08> Firenze22-32
  • 12> Perugia 20-17
  • Roma en Trentino staan op de degradatieplaatsen.

Bij de mannen was er een pijnlijke nederlaag voor het sterrenteam van Modena. Al deed het in de ranglijst geen pijn, maar deed het zeer in het prestige en de status. Zij verloren zonder Abdel-Aziz met 3-1 bij middenmoter Taranto. Van Garderen scoorde 8 keer. De 77 om 63 eigen score zegt voldoende over de verhoudingen in het veld.

Thijs ter Horst won mede door zijn inbreng met 26 gescoorde punten met Perugia met 1-3 bij Monza. De 32-20 en 23-25 in de tweede en derde set waren nipt, de 21-25 en 22-25 in de eerste en vierde set iets duidelijker. Overigens werd hij geen topscorer van de partij, die titel ging naar Georg Grozer van Monza, die er 29 maakte.

Hekkensluiter Ravenna, dat inmiddels gedegradeerd is, verloor thuis met 1-3 van Cisterna. Daar konden 21 punten van Niels Klapwijk niets aan veranderen. De eerste set won Ravenna nog (25-20), maar daarna volgden 11-25, 21-25 en 19-25 set nederlagen. Twan Wiltenburg scoorde 7 keer voor Cisterna.