Stunt VC Zwolle vs. Sliedrecht, VV Utrecht profiteert!

VoV, 11-12-2022: 5:40 uur. Drie wedstrijden gisteren en twee vandaag, zo zag/ziet het programma er voor dit weekend in de Eredivisie dames uit, met een rustdag voor Apollo 8. Gisteren noteerden we de stunt van VC Zwolle, waardoor VV Utrecht een stuk steviger aan kop kwam.

Voltena vs. Eurosped eindigde in een 1-3 zege voor de bezoekers uit Vroomshoop, die daarmee hun goede prestaties van de laatste weken een vervolg gaven. De thuisploeg pakte de eerste set nog met 25-17 (na 10-8 en 18-9) maar moest daarna drie keer buigen voor de gasten.

Eurosped kwam met 23-25 op gelijke hoogte (na 19-24 werd het bij 23-24 nog even spannend), nam een 1-2 voorsprong via 22-25 (nu werd 19-24 door Voltena ingelopen tot 22-24) en pakte de volle buit via 21-25 (17-17 werd 17-21, 20-21 en 21-23). Veel servedruk was een belangrijke pijler onder de winst van de gasten.

Evie van Kerkvoorde werd met 17 punten topscorer. Haar collega Noa de Vos bleef er eentje bij haar achter. Ook Lynn van Mill van Voltena bleef op 16 punten steken. Ondanks een plus 13 score voor aanvallende punten, en een 63 om 57 eigen score gingen de punten toch mee op de lange weg terug naar Vroomshoop.

VV Utrecht vs. Sudosa – Desto leverde een 3-0 overwinning voor de Domstad ploeg op. In drie sets 25-19, en twee keer 25-23 hielden ze de volle buit in eigen huis. En liepen dus uit op Sliedrecht Sport.

In de eerste set kon VVU na 10-10 het verschil naar 16-11 maken, in set twee werd 19-16 voor een 19-22 achterstand, die in de finale omgebogen kon worden naar 25-23 winst en in de derde set maakte de thuisploeg van 13-15 achter een 18-15 en 23-17 voorsprong, waarna de winst in drie sets werd binnengehaald.

Iris Reinders werd met 13 punten topscorer, Paula Boonstra maakte de meeste punten (10) bij Sudosa-Desto.

VC Zwolle vs. Sliedrecht Sport kende een onverwachte uitslag, tenminste als we naar historie en ranglijst kijken. De nummer twee van de ranglijst kreeg in Zwolle een gevoelige tik om de oren. Zonder setwinst kon de landskampioen weer huiswaarts.

Zwolle bewees dat het een echte topteamkiller is. Eerder dit seizoen had Sliedrecht het al lastig tegen hen, nu werd het via de setstanden 25-20, 25-21 en nogmaals 25-21 een zege zonder setverlies voor de thuisploeg.

Zwolle had een prima start in de openingsset, via 6-2, 14-8 en 20-22 snelde het naar de setwinst. In set twee kon de ploeg van Eric Meijer na 19-19 het verschil maken (22-19) en in de derde set hielden ze de voorsprong van vier punten na 11-7 vast, waarbij ze met succes aanvallen op de leiding pareerden.

Aan het net was Zwolle de betere ploeg met Nicole van de Vosse als de topscorer. Totaal 18 punten nam zij voor haar rekening van de 42 eigen punten. Sliedrecht zette er daar 33 tegenover.

Voor vandaag staan nog op het programma SV Dynamo vs. VC Sneek en de zuidelijke derby Peelpush vs. FAST.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy Biekart, VC Zwolle vs. Sliedrecht Sport.