Stuntzege Zwolle, winst Sneek en Alterno

VoV, 21-01-2018. 8:25 uur. Regio Zwolle Volleybal heeft gisteravond via een geslaagde stunt koploper Sliedrecht Sport met een nederlaag huiswaarts gestuurd. De nummer drie van het Eredivisiepodium was met 3-1 te sterk, via de setstanden 25-20, 17-25, 25-19 en 25-20.

De tweede set ging naar de gasten, na de 7-8 tussenstand liep Sliedrecht vlot uit naar 9-12 en 12-18. Via de 15-20 konden ze even later de set bijschijven en de setstand gelijk maken. In de eerste set kon Zwolle een 13-14 achterstand omdraaien naar 15-14, 18-15 en 22-18 om met 25-20 af te sluiten.  In de derde en vierde set kwam de thuisploeg op een vlotte en ruime voorsprong (3de, 5-0 en 17-12; 4de 6-0, 9-3 en 14-9). In de derde set kon Zwolle het verschil vasthouden en naar de finish brengen, in de vierde kwam Sliedrecht nog dichtbij met de 17-15 tussenstand maar moest daarna weer afhaken.

“Onze verdediging was vandaag ontzettend goed. Er zaten zelfs rally’s bij, waar wij wel drie keer de bal uit de boarding wisten te halen. De wil om te winnen was groot”, aldus trainer  coach Wilfried Groothuis van Regio Zwolle Volleybal. dat weer over een bijna volledig fitte selectie kon beschikken. “Manon Zeeboer is terug van een handblessure en ook Siska Hoekstra is weer fit en daar hebben wij in de rotatie goed gebruik van gemaakt. Eigenlijk ontbreekt alleen Marije Neuman nog”

Bij Zwolle werd Saskia Hoekstra topscorer met 11 punten, Anneke Ykema scorde 4 keer blokkeren. Bij Sliedrecht Sport werd Lynn Thijssen met 12 punten, waarvan 7 blokkerend, topscorer. Esther Hullegie kwam tot 9 treffers.

VC Sneek (foto CEV) won thuis met 3-1 van een zich hevig verzettend Peelpush. In de eerste set kende de Friese ploeg geen problemen. Met een ruime voorsprong werd de set met 25-18 binnengehaald. Set twee leek hetzelfde verloop te gaan krijgen toen de Friezinnen na een Ace van Klaske Sikkes met 9-4 aan de leiding gingen. Bij 11-11 waren de gasten ernaast, kwamen weer ruim achter (17-13),maar hadden zich bij 23-23, een score via het blok van Jiske Lagarde, weer in kansrijke positie geknokt. Paula Boonstra en een snelle midaanval brachten Sneek de winst.

In de derde set speelde Peelpush prima en had Sneek na de 6-7 tussenstand een hele moeilijke periode waarin het allemaal erg moeizaam ging. Dat duurde via 7-13 en 8-16 daarna de hele set, Peelpush domineerde en kon met 16-25 de wedstrijd met in ieder geval een set verlengen. In de vierde set pakte Sneek na 10-10 het initiatief en liep uit naar 19-14. Peelpush begon nog aan een inhaalrace (21-18), zag die echter uiteindelijk toch  strandden en verloor met 25-20.

Nering Bögel VC Weert leed de tweede nederlaag in één week. Met nog 3 wedstrijden te gaan hebben zij de slechtste uitgangspositie om zich nog naar de kampioenspoule te spelen. Coolen Alterno deed in Weert goede zaken met de driepunter, die hen op ‘bijna veilige’ afstand boven de streep bracht.

Alterno nam in de eerste set via de tussenstanden 9-12, 12-16 en 13-22 steeds meer afstand om met 15-25 een heel eind bij Weert uit de buurt te finishen. Bi Alterno blokkeerde Romy Hietbrink 3 keer raak in deze set, Kirsten Wessels scoorde 5 keer. Bij Weert kwamen de punten van Laura Bock (5), Lieke vergeer 94) en Lieke Clerkx (4).  In set twee nam Alterno meteen na de eerste opslag naar 1-5 afstand, bij 7-7 was het weer gelijk, daarna liepen de gasten uit naar 11-16 en lieten Weert nu niet weer terug komen.  De 17-21 bij begin van de big points werd met 21-25 verzilverd. Iris Scholten ha na twee sets de meeste punten (10) achter haar naam staan, Lieke Clerkx volgde op één puntje.

In de derde set een soortgelijk beeld. Alterno liep uit (1-4), werd bijna ingehaald (7-8), maar bleef met minimaal verschil tot pakweg 18-20 wel aan de leiding. De 19-22 werd 21-25 en 0-3. Lieke Clerkx werd met 15 punten topscorer van de partij, bij Alterno kwam Iris Scholten op 14 en Linda te Molder op 11. Romy Hietbrink blokkeerde totaal 6 keer raak. Blokpunten (7/13), aces (6/8) en de foutenlast (24/13) bezorgden Alterno de winst.

Vandaag wordt nog gespeeld TTP vs Eurosped en Flynth FAST vs Springendal Set-Up ’65.

De stand is per nu, met deze wedstrijden nog te gaan: Sliedrecht 39, Sneek 33, Zwolle 28, Eurosped 24,  Alterno 23, TTP 15, Set-Up 15, Peelpush 15, Flynth FAST 15 en Weert 12.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Chris Overkleeft. FotoOverkleeft.nl uit de wedstrijd Zwolle vs Sliedrecht.