Stuttgart en Schwerin in titelfinale

VoV, 09-04-2018. 13:28 uur. De finale in Duitsland gaat in een play – off vijf serie tussen  MTV Stuttgart en SC Palmberg Schwerin. Stuttgart won in de halve finale ook het tweede duel tegen de Ladies in Black en Schwerin was voor de tweede keer te sterk voor SC Dresden.

In Maaseik was MTV Stuttgart van het Nederlandse trio Deborah van Daelen, Nika Daalderop en Femke Stoltenborg in de eerste twee sets snel klaar met de Ladies in Black uit Aachen. Met 19-25 (tussenstanden 15-16 en 17-21) en 16-25 (tussenstanden 12-16 en 13-21) nam Stuttgart, dat de eerste wedstrijd al met 3-1 had gewonnen, een voorschot op winst in drie sets en twee wedstrijden.

In de derde set probeerde Aachen de wedstrijd nog te laten kantelen en heel lang zag het ernaar uit dat hen dit ook zou gaan lukken. Bij 21-19 ging Stuttgart de time out in, op 22-21 was het de beurt aan Aachen om dat te doen. Stuttgart kwam op 23-24 en won met 23-25.

De Nederlandse speelsters kregen de volgende scores achter hun naam: Nika Daalderop, die tot MVP werd gekozen, 12 ; Deborah van Daelen 10; Femke Stoltenborg 2; Nicole Oude Luttikhuis 9; Jeanine Stoeten 6; Britt Bongaerts 4; Tessa Polder 2. Zij speelde één set in de starting six.  Kirsten Knip ging bij 15 servepass acties twee keer in de fout. Nicole Oude Luttikhuis had hetzelfde aantal fouten bij 26 servepass acties. Beide teams hadden een 47 score op de eigen punten, de foutenlast bij Aachen lag op 28 directe punten voor Stuttgart, waarvoor ze er 11 terugkregen.

Bij Schwerin vs Dresden ging de eerste set met 25-21 naar de thuisploeg, in de tweede was er een dikke 25-14 zege. Met de 2-0 achterstand moest Dresden in de derde set terugkomen, dat deden ze knap door een 21-20 achterstand om te buigen naar een 21-25 zege. En daarmee was de koek voor Marrit Jasper en Myrthe Schoot, zij werd tot MVP gekozen,  en hun ploeggenoten van Dresden op. De vierde set werd met 25-13 verloren.

Marrit Jasper had een hele drukke middag voor wat betreft de servepass. Maar liefst 43 keer werd er op haar geserveerd, 6 keer ging ze in de fout. Ze scoorde 5 punten. Libero Myrthe Schoot had het aanzienlijk minder druk met 12 foutloze servepasses. Schwerin maakte het verschil aanvallend (54/40) en serverend (8/1 aces)

Stuttgart begint met thuisvoordeel aan de best of five serie.