Stuttgart maatje te groot voor Münster

VoV, 02-11-2020. 8:24 uur. “Ik ben megatrots op mijn ploeg” zei de deze week tot hoofdtrainer/ -coach bevorderde Lisa Thomsen, die in deze functie de voortijdig op non-actief gezette Teun Buijs opvolgde. En dat was volgens het USC-verslag de juiste conclusie na de wedstrijd tegen MTV Stuttgart, omdat in vergelijking met de voorgaande wedstrijden USC zich op alle onderdelen beduidend verbeterd had. Tactiek, inzet en de wedstrijdmentaliteit klopten, maar desondanks en dankzij vooral de veel scorende Kristal Rivers (29 punten) bij Stuttgart werd met 1-3 verloren.

Via de setstanden 19-25, 18-25, 26-24 en 20-25, hetgeen toch duidt op een redelijk kansloze nederlaag, ondanks dat alles klopte. Bij USC stonden Demi Korevaar en Sarah van Alen in de basis, bij Stuttgart had Juliët Lohuis een plaats in de Starting Six. Hester Jasper behoorde niet tot de selectie bij de gasten.

Sarah van Aalen stond vier sets in de basis, scoorde 5 keer en kreeg een hoge 6.3 als rapportcijfer, Demi Korevaar had ook 5 treffers, zij speelde 3 sets. Juliët Lohuis scoorde tegen haar voormalige club 7 keer, waarvan 3 keer blokkerend. Met een eigen score van 68 om 76 en een foutenlast van 23 om 15 lag het voordeel in totaliteit duidelijk aan de kant van de bezoekers.

In de openingsset nam Münster een 3-0 voorsprong, die echter bij 3-3 alweer ongedaan was gemaakt. Tot 14-16 konden ze Stuttgart bijhouden, vervolgens werd het verschil drie punten (16-19) en ging de set met 19-25 verloren. Stuttgart had de betere start in de tweede set (1-4, 3-8) en bleef gedurende het vervolg ook ruim aan de leiding (11-16, 18-25).

De thuisploeg opende in de derde set met een serie naar 4-0, zag Stuttgart bij 9-8 op één puntje komen, maar nam daarna weer afstand (15-10) om ook weer ingelopen (17-17) te worden. Bij 22-24 leek een 0-3 eindstand ins ets één rake klap verwijderd, echter zorgden drie punten op rij voor de 26-24 zege van Münster en een 1-2 tussenstand.

De 2-8 achterstand had Münster in de vierde set bij 16-16 ongedaan gemaakt, Stuttgart schakelde vervolgens een tandje bij, kwam op 17-20 en besliste de wedstrijd met 20-25 in haar voordeel.

Iris Scholten speelde gisteren met NawaRo Straubing thuis tegen SC Dresden en leed een kansloze 0-3 nederlaag. Ze stond 2 sets in de basis en scoorde 2 keer. De 21 om 44 eigen score en 31 om 24 foutenlast zegt genoeg over de krachtsverhouding. NawaRo kreeg per set 13, 16 en 16 punten mee.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.