Stuttgart uitgeschakeld, Scandicci naar finale

VoV, 23-03-2023. 5:47 uur. MTV Stuttgart stond gisteravond voor de lastige opgave om in de kwartfinale van de Champions League een 1-3 nederlaag uit de thuiswedstrijd tegen Novara ongedaan te maken. Dit bleek een te lastige klus, de ploeg van spelverdeelster Britt Bongaerts en midspeelster Eline Timmerman verloor de uitwedstrijd met 3-0 via de setstanden 25-18, 25-19 en 25-21.

Tot 10-10 in de eerste set waren de teams aan elkaar gewaagd, daarna pakte Novara het initiatief (16-11, 20-13) en met o.a. vier kill-blocks en vier aces in deze set pakten ze de ruime winst. Bij winst van de tweede set had Novara het ticket voor de halve finale op zak en ze speelden met veel vertrouwen in eigen kunnen en een goede afloop. Na 8-7 liepen ze uit naar 12-7 en 18-12. Stuttgart kwam nog terug tot 22-19 maar zag de set daarna met drie Italiaanse scores op rij verloren gaan

De derde set was daarna een formaliteit, teams bleven in de score tot 19-18 bij elkaar, vervolgens kon Novara de beslissing forceren.

Met 55 om 40 eigen punten was ook wel duidelijk dat Novara de betere ploeg was. Eline Timmerman scoorde 1 keer, Britt Bongaerts kwam niet tot scoren. Kenia Carcaces werd voor 2.650 toeschouwers tot MVP gekozen.

Yvon Beliën is met Scandicci door naar de finale van de CEV Cup. Na de 3-0 thuiszege was er gisteravond tegen het Turkse THY een 3-2 nederlaag. Bij 2-1 in sets leek het in de vierde set bij de tussenstand 19-24 een gelopen race voor Scandicci. THY kwam echter nog terug naar 23-24, voordat Scandicci het winnende punt, dat de finale plaats opleverde, kon scoren. Met 23-25 waren de benodigde twee sets binnen. THY won vervolgens de tiebreak met 15-10.

Tegenstander in de finale wordt waarschijnlijk Alba Blaj dat vandaag een 3-0 voorsprong tegen Targoviste verdedigt. Zhu Ting was bij Scandicci de topscorer met 27 punten, Ekaterina Antropova maakte er 24 en Yvon Beliën zette 8 punten op het scorebord.

De Challenge Cup bij de dames is gewonnen door Chieri ’76 uit Italië. Zij wonnen in de finale beide wedstrijden met 3-0 van Lugoj.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto CEV.