Sudosa D1 speelt wisselvallige wedstrijd

VoV, 02-11-2021. 13:32 uur. Er stond afgelopen zaterdag weer een mooie Super Saturday op het programma in sporthal Olympus. Om 19:30 uur mochten we aantreden tegen Dynamo Tubbergen D1. Tijdens de voorbespreking gaf onze trainer Lesley aan hij er klaar mee was dat wij elke keer zo traag als een diesel op gang kwamen. En dus wisten we wat ons te doen stond: goed uit de startblokken.

We begonnen de wedstrijd met Beau de Vries op spelverdeling, Cindy Zandstra op diagonaal, Manon Torenbeek en Anike van Oosterom op passer loper, Suzanne Benninga en Eline Mosselaar op midden en Danique Hamming op de libero positie.

Goed uit de startblokken kwamen we zeker! De eerste side-out werd door Cindy via pipe keihard ingeslagen. Alles in deze set verliep precies zoals we het wilden. De passing lag heel goed waardoor Beau de aanvalsters op alle posities vrij kon spelen. De blokkering aan de kant van Dynamo werd behoorlijk zoek gespeeld. Ook de service lag goed en al snel kwamen we op een 19-9 voorsprong. Aan het eind van de set kwam Helga Geerts voor Cindy het veld in en zij pakte het super goed op. Probleemloos wonnen we de eerste set met 25-15.

In de tweede set leek het net alsof we het helemaal kwijt waren. De eerste 9 punten van Dynamo kwamen voort uit 7 (!) servicefouten aan onze kant. Ook in onze passing en aanval werden we wat slordiger waardoor we veel moeite hadden om Dynamo bij te blijven. We keken de eerste helft van deze set dan ook tegen een achterstand aan van 4 punten. Halverwege de set begonnen we ons eigen spel weer meer op te pakken. Via een dubbele wissel kwamen Cindy en Lotte Hemel in het veld.

Onder andere door een hele knappe verdedigende bal van Lotte kwamen we punt voor punt dichterbij. Ellen Jansen kwam het veld in voor Anike en de dubbele wissel werd ook weer teruggedraaid waardoor Beau en Helga het veld weer in kwamen. Met keihard knokken vochten we ons terug tot gelijke hoogte: 25-25. Een hele mooie geplaatste bal van Helga zorgde voor 27-25 op het scorebord! De uitdrukking ‘door het oog van de naald’ is hier wel op zijn plaats.

De derde set begonnen we gelukkig beter dan de tweede. Met name door zelf onze foutenlast naar beneden te brengen, konden we zonder al te veel moeite deze set pakken met 25-21. Het ging niet vanzelf, maar gelukkig wel alle punten in eigen huis! En één ding is zeker: we hebben wel geluisterd naar onze trainer, we waren dit keer niet de trage diesel en hij kan niet zeggen dat we de wedstrijd niet goed gestart zijn 😉 (maar laten we a.u.b. dit niveau de volgende keer ook vasthouden).

Komende zaterdag staat er een hele mooie uitwedstrijd op het programma tegen Dros Alterno D1. Zij staan op dit moment 1e en wij 3e. Dat belooft een spannende wedstrijd te worden!

gh @ VoV, verslag en foto van/ via Anike van Oosterom, Sudosa-Desto Dames 1.